Hem NyheterNyhet Mat & Restaurang ICA lanserar nytt sortiment av mellanmål för barn

ICA lanserar nytt sortiment av mellanmål för barn

av Livets Goda

Mellanmål är en viktig del i vardagen och bidrar med en boost för både energi och humör, framför allt för barn. Men en ny undersökning visar att många föräldrar upplever att det är svårt att hitta bra mellisalternativ till sina barn. Därför lanserar ICA nu ’’Bra Snack’’, en uppsättning mellisprodukter med bra näringsinnehåll som funkar lika bra hemma som på språng – för att förenkla vardagen för både barn och föräldrar.

Tre av tio föräldrar (30 procent) upplever att det är svårt att hitta bra mellanmål till sina barn och många har dåligt samvete över barnens mellisvanor. Det visar en undersökning gjord av Ipsos på uppdrag av ICA. Därför lanserar ICA nu sortimetet ’’Bra Snack’’, en blandning goda mellisprodukter som ska bidra med en energiboost i vardagen.

– Att fylla på kroppen med energi och näring mellan dagens större mål är något som många, i synnerhet barn, behöver. Mellanmål kan bidra med energi så att det finns ork för skolarbete, läxor, fritidsaktiviteter och kompisar, samtidigt som det behövs för att kroppen ska kunna växa och utvecklas, säger Paula Frösell, dietist på ICA.

Bra näringssammansättning anpassad för barn och ett energiinnehåll som räcker länge har varit i fokus vid framställningen av de nya produkterna. Sortimentet består bland annat av en frö- och bärmix, snacksmorötter, en tomatmix, drickyoghurt i olika smaker samt burritos med olika fyllningar som kan förvaras i frysen och värmas snabbt och enkelt om tiden är knapp.

– Med Bra Snack vill vi hjälpa föräldrar att hitta bra mellis, något som kan upplevas svårt idag. Ambitionen är att sortimentet ska uppskattas av barn och ungdomar, men även av de föräldrar som tidigare haft dåligt samvete kring sitt  barns mellisvanor, fortsätter Paula Frösell.

Sortimentet finns i utvalda butiker från vecka 39 2021.

Produkter i sortimentet ’’Bra Snack’’

Burrito från frysen, 150 g.
Drickyoghurt i olika smaker, 330 ml.
Frö- och bärmix, 70 g.
Pastakopp mozzarella & tomat, 70 g.
Snackmorötter, 150 g.
Tomatmix, 250 g.
Småcitrus, 500 g.

image_pdfLadda ner artikeln som PDFimage_printSkriv ut artikeln

RELATERAD LÄSNING