Hem NyheterNyhet Mat & Restaurang ICA och Freetrailer storsatsar på populärt delningskoncept

ICA och Freetrailer storsatsar på populärt delningskoncept

av Livets Goda

I mars 2019 anslöt den första ICA-butiken till Freetrailers delningskoncept som innebär kostnadsfri utlåning av släpvagnar. En stark efterfrågan till följd av en växande hållbarhetstrend har resulterat i att allt fler butiker vill erbjuda Freetrailers tjänster. Nu, drygt ett år senare erbjuder 26 ICA-butiker landet över gratis utlåning av släpvagnar till både kunder och allmänheten.

Freetrailer erbjuder ett delningsekonomiskt koncept som innebär kostnadsfri utlåning av släpvagnar för privatpersoner. Släpen finansieras av Freetrailers samarbetspartners, som i sin tur får fler kundbesök och exponering på vägarna. Samarbetspartnern ICA arbetar aktivt med sitt hållbarhetsarbete och för drygt ett år sedan tog den första ICA-butiken steget att erbjuda släpvagnar gratis till allmänheten. ICA Maxi Malmö och handlaren Fredrik Grindemark tog till en början in 4st släpvagnar men utökade snabbt till totalt 10st när han såg efterfrågan efter släpen. Nu erbjuder sammanlagt 26 ICA-butiker i landet totalt 105st släpvagnar för utlåning.

– Vi är oerhört stolta och glada över vårt samarbete med ICA. Att så många av ICAs butiker har valt att erbjuda vår tjänst ser vi som ett kvitto på att människor gillar det vi gör. Det finns en tydlig efterfrågan, både från företag och från privatpersoner. Utbrottet av Covid-19 ökade till och med efterfrågan på släp från allmänheten och det är tydligt att detta är en tjänst som både uppskattas och behövs, säger Johan Wijkander, Nordic Area Manager på Freetrailer.

Släpvagnarna kan lånas utan krav på att handla i butikerna. Genom att nästan alla släp är utrustade med Freelock, ett smart Bluetooth-lås, är de smidiga att hämta och återlämna själv utan någon bemanning. Hanteringen sker helt i Freetrailers egna app.

– Det känns väldigt bra att vi kan erbjuda våra kunder och allmänheten denna tjänst tillsammans med Freetrailer. Att vi råkade vara först ut är kul och jag är glad över att så många andra ICA-handlare i Sverige har sett värdet i att erbjuda en tjänst som denna. Det mer hållbart och ekonomiskt att låna istället för att köpa ett släp i synnerhet om man ändvänder dem mer sällan, säger Fredrik Grindemark Handlare och vd på ICA Maxi Malmö.

De 5 senaste ICA-butikerna som anslutit till delningskonceptet
• ICA Maxi Karlshamn
• ICA Maxi Ljungby
• ICA Maxi Oskarshamn
• ICA Maxi Angered
• ICA Supermarket Ulricehamn

image_pdfLadda ner artikeln som PDFimage_printSkriv ut artikeln

RELATERAD LÄSNING