Hem Mat & Restaurang Ice Ice Monkey

Ice Ice Monkey

av Livets Goda

Drinkar på riktigt bra whisky tar cocktailsippandet till en helt ny nivå och det märks i denna ”indiska” take med Monkey Shoulder som bas. Tenyansen, kryddhylla och så då allt som whiskyn kan ståta med gör detta till en härlig smakupplevelse. Du som älskar Pimm’s kommer snart ha en nu favorit!

Drinkbas

Monkey Shoulder, William Grant & Sons, Skottland

artikel 85831, 700 ml, 40%, 399 kr, 91 p
Tre olika Speyside single malt ligger till grund för Monkey Shoulder, bland annat det hemlighetsfulla Kininvie som vid ytterst få tillfällen buteljerats separat. Övriga två i blenden; Glenfiddich och Balvenie. Namnet hyllar arbetarna på mältningsgolvet som vände kornet med en skyffel och förstörde leder samt utvecklade snedvridna axlar – monkey shoulder. En bourbonfatlagrad whisky med en fyllig doft med balanserad sötma och där citron, apelsin, nektarin, honung och vanilj samsas med kryddiga fattoner i en fint fruktigt och mogen stil. I gommen biter sig doftinslagen fast med utvecklad kryddighet samt behaglig fruktighet och strukturen andas elegans. Avslutar med ett torrt anslag vilket förhöjer helhetsintrycket.

Ice Ice Monkey

5 cl Monkey Shoulder
4 cl Earl Grey sirap*
2 cl Limesaft
Ginger Ale
Gurka
Istärningar

* En sockerlag på Earl Grey gör sig fint i whiskydrinkar och du gör den enkelt genom att koka upp ett par deciliter vatten och generöst med socker. När sockret löst upp så lägger du i två-tre påsar earl grey, stänker lite kanel i och chilipulver. Låt tepåsarna dra några minuter och låt sedan lagen svalna.

Lägg istärningar i ett Collins glas och häll på whisky. Hyvla gurka och addera till drinken samt ett par limeskivor. Toppa med tesirapen och ginger ale. Dekorera med gurka.

Monkey Shoulder finner man på Systembolaget HÄR >>>

image_pdfLadda ner artikeln som PDFimage_printSkriv ut artikeln

RELATERAD LÄSNING