Icelandair lanserar öl

Livets Goda 10 Jan, 2019
Whisky och Bourbon Icelandair inleder det nya året med att erbjuda sina transatlantiska resenärer något extra. Flygbolaget lanserar nu ölen Snæbjört, en pale ale med fruktiga toner och mycket humle som hämtat inspiration från Islands mytomspunna vinterlandskap.

Den specialframtagna ölen är en fruktig, guldljus pale ale med mycket humle, rik på söta smaker av ananas, mango och passionsfrukt. Ölen har fått sitt namn efter den isländska snöns speciella lyster som på isländska kallas för ”Snæbjört” (uttalas snie-bioert). Med sin ljusa färg är tanken att ölen ska fira och uppmärksamma den snöiga säsongen och de ljusglimtar som snön bidrar till i det isländska vintermörkret.

Det exklusiva receptet är bryggt på American Ale-jäst och innehåller amerikanska humlesorter som Azacca, syrliga och karaktärstydliga Mosaic samt den relativt nyutvecklade humlesorten El Dorado. Alkoholhalten ligger på 5%, vilket även är en hommage till den årliga medeltemperaturen på Island. Snæbjört bryggs på Boyne Brewhouse på Irland.

  • På Icelandair vill vi alltid kunna erbjuda våra resenärer det lilla extra när de väljer att flyga med oss. Vi tittar ständigt på innovativa sätt att förbättra flygupplevelsen, och genom att brygga en säsongsbetonad öl som Snæbjört kan passagerarna få en smak av isländsk kultur redan ombord på flyget, säger Kristján Jóhannesson, Head of Inflight Catering på Icelandair.

Snæbjört ersätter sin populära föregångare 737 Max IPA som ölalternativ ombord. Snæbjört kommer finnas tillgänglig för resande på Icelandairs transatlantiska flygningar samt för besökare i Saga Lounge på Keflavik International Airport.

För mer information om Snæbjört samt Icelandairs flygerbjudanden, vänligen besök: www.icelandair.se

Du vet väl att Livets Goda och Whisky & Bourbon finns på Instagram? Följ oss gärna på @livetsgoda_magazine


Möt Christian Due-Boje - Hockeyhjärtat med säljfokus

Övrigt Han är inne på sin 31:e säsong för Djurgårdens IF,…
23 Jan, 2019

Rhône & Loire - Ny Naturvinslåda i Winefinders butik

Vin - Rhône och Loire är temat i vår nya Naturvinslåda…
23 Jan, 2019

McDonald’s lanserar burgare med Hot Sriracha

Mat och Restaurang Från och med idag serverar McDonald’s en nyhet för alla…
23 Jan, 2019

Livets Goda Premium - Vad som ingår

Vin Älskar du vin, whisky, öl och drycker av alla dess…
3 Jan, 2019

Studenter skapar app för sensorik

Mat och Restaurang Två studenter vid Örebro universitet ska under våren ta fram…
23 Jan, 2019

Kronfågels Minutfamilj växer – med Minutstrimlor av lårfilé

Mat och Restaurang Kronfågel Minutfilé, en utbankad kycklingfilé, har blivit en stor succé.…
23 Jan, 2019

Restaurangkedjan Harrys skänker 272 000 kr för att hjälpa till att förebygga sexuellt våld mot barn

Övrigt Under perioden 23 november till 31 december 2018 gick 20…
23 Jan, 2019

Margarin överlägsen vinnare av Årets matbluff

Mat och Restaurang Lättas palmoljebluff fick över hälften av rösterna, som dessutom var…
23 Jan, 2019

Just Brunch lanseras på The Strand

Mat och Restaurang På Blasieholmen i Stockholm finner man det mytomspunna hotellet Radisson…
22 Jan, 2019

Teeling Whiskey lanserar unik 12-årig Amarone Cask på Systembolaget den 28:e februari

Whisky och Bourbon Dublinbaserade craft-märket Teeling Whiskey skapar regelbundet unika och innovativa fatlagrade…
22 Jan, 2019

HammerFall lanserar vodka

Whisky och Bourbon Om du ska göra någonting – gör det ordentligt. Det…
22 Jan, 2019

Surdegsfavorit från Leksands Knäckebröd i ny form

Mat och Restaurang En ny trekant från Leksands knäckebröd tar plats i brödhyllan…
22 Jan, 2019

SMAD bjuder in till provning 199 - PNA med Folke Andersson

Whisky och Bourbon Våren 1998 så lanserades den första whiskyn i en serie…
22 Jan, 2019

Nu släpps en Tommasi-klassiker från Valpolicella

Vin Familjen Tommasi har varit sin hemtrakt trogen i snart 120…
22 Jan, 2019

Nyheter från Nespresso: Limited Edition Café Istanbul & Caffè Venezia

Mat och Restaurang Nespresso lanserar nu två limiterade kaffesorter, Café Istanbul och Caffè…
22 Jan, 2019

Ny studie: Endast var tredje svensk äter rekommenderad mängd sjömat

Mat och Restaurang En ny studie från Norges Sjömatråd visar att vår konsumtion…
22 Jan, 2019

Nu beskär Kiviks Musteri 105000 äppelträd för hand

Whisky och Bourbon På Kiviks Musteri har man nu inlett beskärningen av sina…
22 Jan, 2019

Skånska mat- och dryckesevenemang ska nå internationell världsklass

Mat och Restaurang Tourism in Skåne bjuder nu in till The Gastrolution of…
21 Jan, 2019

Tågsemestermöte leder till nyrekrytering av hållbarhetskonsult till U&We

Vin Lagom till att vi går in i det nya året…
21 Jan, 2019

Nyhet från OLW - Chili Bea

Mat och Restaurang I drygt 60 år har svenskarna haft en kärlekshistoria med…
21 Jan, 2019
Artikelarkivet