1

Ichnusa – Sardinien i en ölflaska!

Ichnusa är verkligen Sardinien på flaska. Det första du reagerar över när du doftar och provar ölet som produceras än idag efter ett gammalt recept, det är dess läckra citrusnyans. Och ett blommigt drag som även det skänker personlighet. Kanske det är råvaror från ön eller det sardiska vattnet som bidrar men något speciellt är det allt över Ichnusa.

Det första Ichnusa-bryggeriet öppnade i Cagliari 1912, under ledning av Amsicora Capra, en av Sardiniens då mest kända företagare. Efter den svåra tiden mellan världskrigen återupptog Ichnusa produktionen 1945 och Ichnusas öl blev symbolen för det nya välbefinnandet. Ichnusa är en stark del av den sardinska kulturen och är älskad av sarderna.

Bryggeriet är sina hantverkstraditioner trogna än idag och har under åren vunnit flera prestigefyllda utmärkelser för sin öl – däribland Superior Taste Award som årligen hålls av International Taste & Quality Institute. Ichnusa ägs sedan 1986 av Heineken.

Livets Goda om Ichnusa Anima Sarda (nr 1407, 330, 14;90 kr) Öl från Sardinien ser man inte varje dag! Här är det en törstsläckare av rang som sarderna bjuder på med citrus och blommiga nyanser i såväl doft som smak och i en lätt stil med fint frukt- och maltdriv. Diskret beska smyger sig på i finalen. 87/100

Ichnusa finns i skrivande stund i närmare 40 systembolagsbutiker. Till övriga kan du beställa utan problem.