1

Idag lanserades Primátor Oktoberfestive Lager i samtliga Systembolagsbutiker

Idag lanserades Primátor Oktoberfestive Lager för tredje gången i Sverige och nu med full distribution i samtliga butiker. Varunr: 11527-01 | pris: 21,90 kr | 500 ml | alkoholhalt på 5,5% | tillgänglighet i samtliga Systembolagsbutiker. Det är en limiterad upplaga om ca. 200 000 flaskor som finns för den svenska marknaden.

Så här skrev Livets Goda 2019 om Primátor Oktoberfestive Lager (91LGP) ”är en öl med en svagt bärnstensskimrande nyans som indikerar lite höstigare toner. Skummet är tätt, doften rik med sina örtiga och brödigt maltiga nyanser och smaken krämig och med harmonisk beska. Apelsin och kavring kompletterar. Som så ofta är Primátor att lita så ock denna gång. Leta fram receptet på Schweinshaxe, fram med surkålen, koka knödeln och skänk denna oktoberöl för bästa kombination”.

Lite kuriosa, sedan 1872 då Primátor grundades har det fortsatt att vara ett lokalt bryggeri, beläget i staden Náchod i nordöstra Tjeckien. Idag är det ett av Tjeckiens mest högteknologiska bryggerier men Primátor värnar om sin traditionella tillverkning och har fortfarande öppna jäskar i källaren. Bryggeriet är mest känt för sin klassiska Böhmiska pilsner som man också har vunnit många utmärkelser med både i Tjeckien och internationellt. Men Petr Kalúza, master brewer, brygger även innovativa samt säsongsbetonade öl. Bryggeriet har även internationellt prisbelönta överjästa öl såsom Weizenbier, English Pale Ale, Stout och India Pale Ale. Primátor betyder borgmästare.