Hem Mat & Restaurang Idag lanseras Årets Rätt 2020 av Martin Moses, Årets Kock

Idag lanseras Årets Rätt 2020 av Martin Moses, Årets Kock

av Livets Goda

Årets Rätt 2020 är: Torskbiff med grovmosade vita rotfrukter, ljumna citronpicklade grönsaker och kål, skummig dillsås och rostade frön. Den är skapad av Martin Moses, Årets Kock 2019, regerande svensk mästare i professionell matlagning.

Årets Rätt 2020: Fotograf: Gustav Bergmark

– Det är ett stort och roligt uppdrag att få ta fram Årets Rätt 2020. Jag kände direkt att jag vill att rätten ska spegla min egen matfilosofi med rena smaker och svenska råvaror. Att det blev fisk är ju också en självklarhet med tanke på min hemmahamn i Göteborg. Jag hoppas att denna rätt kommer att bli en favoriträtt hemma i köken, både nu och i framtiden, säger Martin Moses, Årets Kock 2019, som tagit fram Årets Rätt 2020.

Årets Rätt ska spegla sin tid och den skapande kockens matlagningsfilosofi. Den ska kunna serveras både hemma och på restaurang, vara klimatsmart och lagad på råvaror tillgängliga i vanliga mataffärer över hela landet under större delen av året. Årets Rätt skapas alltid av regerande svensk mästare i professionell matlagning – Årets Kock.

-Det finns många klassiska rätter som vi alla känner till och älskar, men vem skapar morgondagens klassiker? Genom Årets Rätt skapar vi nya, klassiska rätter baserade på ett klimatsmart och tidsenligt tänk som förhoppningsvis blir uppskattade favoriter i Sverige, säger Andreas Stenberg, VD för Årets Kock.

Årets Rätt serveras den 18 mars på bland annat Portal Restaurant, Nationalmuseum och Långbro Värdshus i Stockholm samt på at Park i Göteborg.

Martin Moses: Fotograf: Gustav Bergmark

Om Martin Moses
Martin Moses vann Årets Kock finalen 2019. Martin född och uppvuxen i Växjö men sedan 2005 är han verksam i Göteborg hos Götaplatsgruppen. Martin inledde sin karriär hos PM & Vänner och gick därefter till Fond och stjärnkrogen SK Mat & Människor där han arbetar som kökschef och med utveckling av koncernens restauranger.

image_pdfLadda ner artikeln som PDFimage_printSkriv ut artikeln

RELATERAD LÄSNING