1

Idag lanseras Marabous nya smak

Mer än 99 000 svenska chokladälskare sa sitt under 2020 i Marabous tävling “Skapa din egen smak”, där tre av svenska folkets förslag på smakkombinationer skulle bli till verklighet 2021. Vinnarna har korats och nu är tiden kommen för den tredje och sista vinnande smaken att träda fram, Marabou lakrits, hallon & caramel.

2020 var året då Marabou bjöd in svenska folket för att dela med sig av sina voritsmaker i Marabous tävling ”Skapa din egen smak”. Svenskarna bidrog med förslag på alla möjliga smakkombinationer och de tre vinnande förslagen skulle få en plats i chokladhyllan der 2021. I februari lanserades den första vinnande smaken Marabou popcorn och i maj lanserades Limited Edition smaken Marabou brownie, kokos & kaffe. Nu är det dags för den tredje och sista smaken vald av Marabouälskare, Marabou lakrits, hallon & caramel.

  • Marabou lakrits, hallon & caramel är den tredje och sista av smaken som våra konsumenter har hjälpt oss att ta fram. Det är en enastående kombination av vår älskade Marabou mjölkchoklad, saltlakrits, hallon och en hint av karamellsmak. En efterlängtad kombination som många lakritsälskare har efterfrågat! säger Sara Sjöholm, varumärkesansvarig på Marabou.

Marabou lakrits, hallon & caramel 185 gr består av Marabou mjölkchoklad, med bitar av saltlakrits, kanderad hallon och karamellsmak. Smaken är en permanent lansering i Marabous sortiment och finns tillgänglig i chokladhyllan från den 6 september.

Den vinnande smakkombinationen är skapad av 20 åriga Frederikke, och hennes namn pryder därför chokladens förpackning. När Frederikke såg tävlingen på Facebook pratade hon med sin mamma om hur kul det hade varit att delta. Det slutade med att de båda skickade in varsin smakkombination.

  • Jag har alltid tyckt att lakrits och choklad är så gott ihop, och sedan tycker jag att hallon passar bra med lakrits. För att göra smaken ännu mer intressant ville jag kombinera den med karamell, en smak som många älskar!

Tävlingen Skapa din egen smak skriver historia för Marabou då de för första gången bjöd in konsumenter att bestämma nästa smak på chokladkakor som skulle lanseras. Marabou lakrits, hallon & caramel är en av många tusentals innovativa förslag som skickades in till tävlingen som engagerade hela Norden. Av 136 578 deltagare, vann Evas, Fredrikas och Frederikkes smakkombinationer som resulterade i Marabou Popcorn, Marabou Brownie, Kokos & Kaffe och Marabou Lakrits, Hallon & Caramel.

  • Trots Marabous långa historia så har vi aldrig gjort något liknande innan, att bjuda in Marabouälskare att ta sådana stora beslut. Och vilken upplevelse det har varit. Dessa tre goda smaker visar verkligen på våra konsumenters breda preferenser av choklad i olika kombinationer. Jag tror inte det är sista gången vi involverar våra konsumenter såhär, de gjorde ett fantastiskt jobb!, säger Sara.