Idag släpps det viner från Raats Family Wines och Pieropan

Livets Goda 11 Jun, 2019
Vin Idag den 11 juni släpps det några kvalitativa viner från Raats Family Wines och Pieropan.

Raats Family Wines
Bruwer Raats är en sydafrikansk legend. Han jobbar klassiskt och placerar vikten vid att framhäva terroir och druvtyperna, här är det Chenin Blanc och Cabernet Franc som är fokus. I Sydafrika ses han dessutom som en revolutionär när det kommer till att jobba med just Cabernet Franc. 

Bruwer har en tydlig linje med vinerna som startade år 2000, han använder 20-30% ny ek, några äldre ekfat och ca 30-40% neutral ek som är cirka 7-8 år gammal. Det är viktigt med fatlagring för kontakt med jästfällningarna.

Raats Old vine Chenin Blanc 2017, nr 71798 259:-
Alla druvor till detta vin kommer från vingårdar med en genomsnittlig ålder på 35 år. Jordmånen är en mix av granit och Taffelbergssandsten. Druvorna vinifieras separat för att framhäva jordmånernas typiska karaktär som är kalkig från granitvingårdarna och mer tropisk frukt från jordmånarna med sandsten. 

50% av vinerna ligger på 300 liters franska ekfat, och resterande 50 % på ståltank. Efter 9 månader så blandas de två och ligger ytterligare 2 månader på jästfällningen innan vinet buteljeras.

Raats Family Cabernet Franc 2016, nr 74746 439:-
Vinet har legat på fat, varav 25 procent var nya, i 18 månader. Raats Family cabernet franc är gjord på druvor från egendomens äldsta och högst belägna vingårdar, där klimatet är svalt och vältempererat.

https://raats.co.za

Pieropan 
En ledstjärna i Soave. Pieropan var först med att jobba organiskt och med enkla vingårdslägen i Soave. Här visar de tydligt att Soave inte behöver stå för billigt, vattnigt vitt vin, utan de kan vara komplexa och kvalitativa.

Pieropan Calvarino 2016,  nr 75741 219:-
Calvarino vingården ligger I hjärtat av Soave Classico och representerar kärnan av den gamla familjeegendomen som köptes I början av 1900 talet. Detta vin var först släppt 1971 och är det mest traditionella och karakteristiska vinet från Soave. Druvorna är Garganega: 70% Trebbiano di Soave: 30%

Pieropan Ruberpan Valpolicella Superiore 2016, nr 77149 199.-
Vinet vinner på att lagras i några år. Druvorna i vinet är, Corvina Veronese: 60% Rondinella, Corvinone och Croatina Veronese: 30% gamla traditionella valpolicella sorter: 5%

http://www.pieropan.it


Roodeberg Vision - årets blending-tävling!

Vin Den 9 september är det dags för årets blending-tävling! Handplockade…
25 Jun, 2019

Nu öppnar Göteborgs första viltrestaurang

Mat och Restaurang Från 30 augusti kan man njuta av mat från skog,…
25 Jun, 2019

Robin från Färna Herrgård till final i Årets Ekokock 2019

Mat och Restaurang Glädjen är stor på Färna Herrgård i Västmanland. En av…
25 Jun, 2019

En god öl att förgylla sommaren med

Whisky och Bourbon Inför sommarens alla varma och goda stunder så tipsar vi…
25 Jun, 2019

Brooklyn Brewery etablerar sig i dagligvaruhandeln – två nya öl på hyllorna

Whisky och Bourbon Brooklyn Brewery presenterar nu två nyheter i dagligvaruhandeln – alkoholfria…
25 Jun, 2019

Sheraton Stockholm har minskat sitt koldioxidutstsläpp med 540 ton genom egen produktion av buteljerat vatten

Mat och Restaurang Redan 2011 installerade Sheraton Stockholm som första hotell i världen…
25 Jun, 2019

Axfoods kedjor slutar sälja engångsgrillar

Mat och Restaurang Axfood har beslutat att fasa ut engångsgrillar ur sortimentet. Beslutet…
25 Jun, 2019

Ny krogsatsning inne i Stora Saluhallen i Göteborg

Mat och Restaurang På plats 13 inne i Stora Saluhallen i Göteborg öppnar…
24 Jun, 2019

Taco Bar öppnar i Sandviken

Mat och Restaurang Taco Bar fortsätter att expandera och öppnar ny restaurang i…
24 Jun, 2019

De kan vinna titeln Årets Konditor 2019

Mat och Restaurang Uttagningen till finalen av Årets Konditor 2019 är avgjord och…
24 Jun, 2019

Chateau Musar 2012

Vin I juli kommer Chateau Musar med en ny, exklusiv årgång…
24 Jun, 2019

Polarbröds Margareta Jonsson tilldelades H.M. Konungens medalj

Mat och Restaurang Margareta Jonsson hedrades för sina betydande insatser inom svenskt näringsliv…
24 Jun, 2019

Mat.se först med klimatsmarta sökningar

Mat och Restaurang Nästan 30 procent av kunderna säger ja till att bli…
24 Jun, 2019

Gordon's Pink öppnar upp sommarkiosk i sommar

Whisky och Bourbon Den här sommaren kommer Gordon’s Pink ge sig ut på…
24 Jun, 2019

Läraren Jimmy Wollberg – en av tre göteborgare som kan vinna Årets konditor

Mat och Restaurang Tre av fem finalister i Årets konditor 2019 är från…
24 Jun, 2019

Bastard Burgers till Väsby

Mat och Restaurang Norrland förstärker Norrort. Streetfoodkedjan Bastard Burgers öppnar i Väsby Centrum.…
24 Jun, 2019

Scandic gör hållbara cocktails av matsvinn från hotellfrukosten

Mat och Restaurang Scandic har länge legat i framkant inom hotell- och besöksnäringen…
24 Jun, 2019

De bästa matfestivalerna i Europa 2019

Övrigt Mat är ett internationellt språk som inte bara har kraften…
20 Jun, 2019

Nespresso lanserar nytt iskaffe för kolsyrat vatten

Mat och Restaurang Lagom till högsommarvärmen lanserar Nespresso två nya iskaffe, framtagna med…
20 Jun, 2019

5 klassiska drycker man aldrig ser på ett casino

Övrigt Vi det här laget vet de flesta vad man kan…
20 Jun, 2019
Artikelarkivet