Hem NyheterNyhet WB Illustratören Marc ”UÅ” Strömberg formger till mässan Beer & Taste

Illustratören Marc ”UÅ” Strömberg formger till mässan Beer & Taste

av Livets Goda

En av landets mest profilstarka illustratörer, formgivare och konstnärer, Marc ”UÅ” Strömberg, formger ett stort motiv till Norrlands viktigaste ölmässa, Beer & Taste.

– Jag har under flera år designat och illustrerat etiketter till en mängd olika mindre bryggerier, både öl och läsk, säger Marc UÅ.

ressbild Marc UÅ

Beer & Taste hålls i Umeå och Piteå under hösten och har fokus på hantverksöl, men är också en upplevelsearena för smak. Målet är ett smakernas nöjesfält.  

– Beer & Taste är lika mycket en samarbetsplattform som en mässa. Tillsammans är ledordet, säger projektledaren Johanna Brändström. 

I denna anda kommer Marc UÅ att illustrera ett stort motiv. 

– Motivet på mässan ska visa på gemenskapen, glädjen och kreativiteten som den här världen skänker alla inblandade. Färg och energi och skoj och inspiration, säger han. 

”Stolta och glada”

Marc UÅ bor och jobbar från Stockholm sedan flera år tillbaka. Där gör han konstverk, väggmålningar, illustration och design till kläder, skivomslag, företag, förpackningar, logotyper och mycket mer.

När han 2021 utsågs till Umeå kommuns kulturstipendiat beskrevs han så här:

”Marc UÅ representerar något nytt och ytterst originellt i Umeås kulturliv. Genom sin genreöverskridande konstnärliga praktik kan han närmast liknas vid en nutida renässanskonstnär!”

– Vi är otroligt stolta och glada över att vi fått till det här samarbetet med en av landets mest intressanta kreatörer, säger Johanna Brändström.

Designat en mängd etiketter

Marc UÅ har under flera år designat och illustrerat etiketter till en mängd olika mindre bryggerier, både öl och läsk. Detta trots att han aldrig druckit alkohol.

– Mitt intresse för just ölvärlden är strikt via det estetiska. För snart tio år sedan började jag också sälja min egen läsk – Hjortrongranat – med hjälp av Beer Studio. Läsk har varit ett av mina huvudintressen sedan dess, där jag samlar och importerar och jagar. Jag älskar att få formge en smak åt bryggerier, att ta fram en känsla för drycken via färg och form. Det är något jag själv reagerar starkt på som konsument, säger Marc UÅ som fortsätter.

– Jag älskar att få uppdrag från människor som också är lika insnöade på sin sak (öl, läsk i det här fallet) som jag.

Se mer av Marc UÅ på: www.instagram.com/marc.ua

RELATERAD LÄSNING