Hem Vinvärlden Idag, fredag den 21:a april, är det julafton för Charles Smith fans

Idag, fredag den 21:a april, är det julafton för Charles Smith fans

av Livets Goda

Royal City Syrah 2013
(art.nr 97009-01, 1050 kr, 360 flaskor)
96 LGP

Royal City står stark. Stor, rik, ståtlig och det händer mycket i vinet som snygg lakritssälta, vindar av blåbär, plommon, björnbär, vinbär lavendel och pepprig kryddspets. Fruktsötman är generös men snyggt balanserad och parerad med en mineralisk sträng som ger vinet elegans och fräschör.
Kraftfull elegans kallar vi det och Washington när det visar sig från sin bästa sida. Här finns vare sig tid eller utrymme för att vara snål, det är bara att kapa åt sig!
Lagring: 22 månader på franska ekfat varav 80% nya.
Druvblend: 100% Syrah

Vinet finner ni på Systembolaget här >>

King Coal Cabernet Sauvignon Syrah 2013
(art.nr 99347-01, 895 kr 120 flaskor)
97 LGP

King Coal med sin ”3 kilos” maffiga butelj och lika maffiga innehåll, vad säger man? Oblygt och sprakande kanske, som den bästa och godaste blåbärspajen fylld med finlemmad lakrits i de vegetala tonerna, svarta vinbär, choklad-punsch, smekande vaniljvindar, smackande goda tanniner med juicy frukt, allt serverat med en syrlig sås till som bevarar fräschören i anrättningen. En mineralisk stram mognad håller även ihop trådarna, sötman sitter där den ska och kryddan lägger sig väl tillrätta kring anrättningen som naggar sig fast länge och väl i avslutet. Mycket muskler, men finlemmade sådan. Mer atletisk gymnast än bodybuilder. Säreget och… skönt. Ett riktigt ”far åt h-e vin”!    
Lagring: 22 månader på franska ekfat varav 50% nya.
Druvblend: 30% Syrah, 70% Cabernet Sauvignon

Vinet finner ni på Systembolaget här >>

The Deal Syrah 2013
(art.nr 96205-01, 295 kr, 360 flaskor)
93 LGP

Stor och inbjudande och som vanligt med rena mörka frukt- och bär nyanser överlag och med mineralisk fräschör, baconinstick, rik fruktsötma med bra syrlig och juicy stringens. Tanninerna är väl inlemmade, klädsam beska och behaglig krydda ligger kvar i efterdyningarna och vi trivs som fisken i vattnet i sällskap med The Deal. Vi har att göra med ett riktigt gott vin helt enkelt!
Lagring: 21 månader på sin jästfällning i franska ekfat varav 50% nya.
Druvblend: 100% Syrah

Vinet finner ni på Systembolaget här >>

image_pdfLadda ner artikeln som PDFimage_printSkriv ut artikeln

RELATERAD LÄSNING