Inbjudan till exklusiv vinprovning med Livets Goda

”Vi inleder med småtilltugg och champagne i sann Livets Goda-anda. Därefter påbörjar vi provningen där vi avnjuter vinerna i olika flighter och givetvis med pauser där vi fräschar till oss med mer champagne. Operakällarens kök, som leds av Stefano Catenucci, kommer avslutningsvis att servera oss en utsökt trerättersmeny som vi njuter av tillsammans med de provade vinerna. Dessutom radar vi upp ett flertal extraviner till middagen från fantastiska Far Niente, Napa Valley, Kalifornien. Vinerna som kommer att provas är: • 2010 Chocapalha Reserva Branco • 2012 Chocapalha Vinha Mae • 2012 CH Touriga Nacional • 2010 Guru • 2013 Guru • 2013 Character • 2009 Pintas • 2013 Pintas • + en till Pintas av äldre årgång • 2010 Quinta do Manoella VV • 2013 Quinta do Manoella VV — • Tawny Port • 2003 Vintage Port • 2004 Vintage Port • 5G (över 100 år gammal port) Vi kommer även att prova några årgångar från kaliforniska toppfirman Far Niente i Napa Valley. • Far Niente Cabernet Sauvignon • Far Niente Chardonnay Plats: Operakällarens Veranda i Stockholm Datum/tid: 26/5. Kl 18.00 Pris inkl allt: 2 800 kr per person Anmälan Antalet deltagare är begränsat och anmälan är bindande och görs till: info@livetsgoda.se, rubricera mailet ”Sandra-provning” samt skriv med eventuell fakturainformation i mailet. Därefter kommer betalningsinformation/faktura att sändas ut via e-post. Välkommen till en kväll i sann Livets Goda-anda! Om Sandra och Wine & Soul Bakom Wine & Soul har vi Sandra Tavares da Silva och Jorge Serôdio Borges som gör viner på en helt annan nivå än vad många är vana vid gällande viner från Portugal. Sandra och Jorge är Portugals nya generation vinmakare som blandar gamla metoder med nya och producerar kraftiga och fruktigt fylliga viner. Vinet produceras i en dal som heter Vale de Mendiz strax utanför byn Pinhão i Douros främsta portvinsdistrikt Cima Corgo. Den terrasserade vingården exponeras av solen hela dagen, vilket gör att druvorna får en riktigt bra mognad. Åldern på de flesta vinstockarna är runt 75 år och de består av ett 30-tal olika lokala blå druvsorter. Sandra lever för vinet. Under veckodagarna jobbar hon i Douro, som vinmakare hos prestigefyllda Quinta do Vale Dona Maria (Jorge jobbar hos Quinta do Passadouro). På kvällarna arbetar de sedan 2001 tillsammans med sitt eget vineri, Wine&Soul. Helgerna spenderar de på Sandras föräldrars vingård Quinta de Chocapalha strax utanför Lissabon i Estremadura. Wine & Soul gör totalt 9 st olika viner i väldigt liten produktion men således också fantastiska viner som hyllas världen över.”