Hem NyheterNyhet WB Indisk whisky gör succé på Systembolaget

Indisk whisky gör succé på Systembolaget

av Livets Goda

Indisk singelmaltwhisky blir allt mer framgångsrik. För någon vecka sedan hade Paul John Distilleries från Goa Sverigepremiär på sin rökfyllda maltwhisky Paul John Bold. Whiskyn blev omgående hyllad på sociala media och på bara tio dagar såldes tre fjärdedelar av hela den beräknade årsvolymen.

  • Vi blev egentligen inte överraskade av alla lovorden. Paul John Bold är en makalöst bra rökig maltwhisky, men hastigheten med vilket ryktet spred sig och hur whiskyintresserade näst intill stormade Systembolaget kunde vi inte ana, säger Thomas Kuuttanen, vd hos den svenska importören Symposion i Malmö.

Paul John Bold sålde slut rekordsnabbt och Symposions lager är nu helt tömda. Det finns dock ströflaskor kvar i ett antal butiker. Glädjande nog har indierna kunnat lägga om logistiken och en ny fullastad whiskytanker är på väg över indiska oceanen. I slutet av oktober beräknas lagren åter vara påfyllda.

Livet Goda om Paul John Peated, 46%
Paul John Bold är destilleriets rökigaste whisky och får antas vara cirka 7 år, ingen ålder uppges på whiskyn så vi får här anta lite. Malten torvröks till cirka 30-35 ppm och ger en balanserad rökighet i en single malt som överlag är citrusfruktig och silkigt mjuk i bettet och där maritimt vegetala vågor rullar in snyggt. Sötman präglas av rostade kaffebönor, mörk choklad och lakrits och ger en mörk rondör i den ljust luftiga och mer stramade linjen strukturellt. Snyggt! 91 poäng!

Art.nr:               439-01
Pris:                    439 kr
Ursprung:        Goa, Indien

image_pdfLadda ner artikeln som PDFimage_printSkriv ut artikeln

RELATERAD LÄSNING