Ingen jul utan Leksands Knäckebröd

Livets Goda 23 Oct, 2018
Övrigt För femte året i rad bakar Leksands knäckebröd Årets julknäcke. 2018 års julknäcke bär smak av äpplen och kanel.

–Det finns nog ingen vackrare frukt som symboliserar julen mer än äpplen. 2018 års julknäcke fick därför smak av röda äpplen och mustig kanel. Årets julknäcke har en aning sötma från äpplena och en kryddighet från kanelen som passar perfekt både med en lagrad julost eller med julskinka, smör och en god senap, säger Annika Sund, marknadschef vid Leksands Knäckebröd.

Varje förpackning med Leksands Knäckebröds 2018 års Julknäcke – Äpple och kanel, innehåller 240 gram och kostar cirka 20 kronor.

Julknäcke Original
Julknäcke original är klassikern i gänget, ett rundknäcke bakat på färskmalda kryddor för att höja smakupplevelsen.

–Den färskmalda anisen, fänkålen och koriandern gör att brödet får en tydligare smak och går fint ihop med julens alla delikatesser. Dessutom är det extra roligt att vårt Julknäcke Original har förtjänat en stjärna i Great Taste Awards 2018, vilket ofta beskrivs som matvärldens Oscar, säger Annika Sund, marknadschef vid Leksands Knäckebröd.

Varje förpackning med Leksands knäckebröds Julknäcke Original innehåller 530 gram och kostar cirka 30 kr.

Tre Kullor Julkryddor och Vört
Tunnknäcket, Tre Kullor Julkryddor och Vört bakas i en egen del av bageriet där degarna sätts för hand och sedan gräddas på plåtar i konditoriugnar.

–Det här knäcket ger mig julkänsla varje gång jag äter det. Det är perfekt tillsammans med en god lagrad ost. Det här knäcket har varit omåttligt populärt sedan vi lanserade det 2016 och vi har även i år rustat oss för rusning, säger Annika Sund, marknadschef vid Leksands Knäckebröd.

Varje förpackning Tre Kullor Julkryddor och Vört innehåller 120 gram och kostar cirka 32 kr

Traditionsenligt hantverk
Sedan starten av Leksands Knäckebröd på 1800-talet har hållbarhet och innovation varit en central del av verksamheten. Men hantverket och passionen för smak har aldrig kompromissats. Att alla julknäcken bakas med vetemjöl är en gammal tradition. Förr i världen var vetemjöl och kryddor ansedda som lyxvaror och mycket kostsamma, och att baka med vetemjöl innebar att man kunde unna sig något extra fint till julen.

Leksands Knäckebröd arbetat med respekt för miljön och är noga med att råvarorna kommer från närliggande orter i Sverige utan att kompromissa med smak och kvalitet.


Åhus Akvavit smaksätter nya jultraditioner

Whisky och Bourbon Den anrika drycken akvavit är åter på tapeten och i…
20 Nov, 2018

Julkaffe - en ny tradition från Kafferosteriet Koppar

Övrigt - N˚8 Julkaffe höjer julstämningen. Det piggar upp likt julstjärnorna…
20 Nov, 2018

Nu kommer McDelivery till Malmö

Mat och Restaurang Nu lanseras McDelivery i Malmö– vilket gör det möjligt att…
20 Nov, 2018

James Suckling ger 90 poäng till Casillero del Diablo Cabernet Sauvignon

Vin Casillero del Diablo Cabernet Sauvignon 2017 har belönats med hela…
20 Nov, 2018

Nu skapas de Svenska tävlingsrätterna till Bocuse d´Or

Mat och Restaurang En fransk klassiker i modern tappning samt hyllning till tävlingens…
20 Nov, 2018

Ny 92-poängare av Mothers Milk

Vin Ny härlig årgång av storfavoriten Mothers Milk - 100 procent…
20 Nov, 2018

BCA Pop Up Bar Broken Shaker + The Spare Room Los Angeles

Whisky och Bourbon Nordens mest prestigefyllda barutmärkelse, Bartenders' Choice Awards, bjuder i samarbete…
20 Nov, 2018

Lakritsroten öppnar en flaggskeppsbutik mitt i Göteborgs City

Övrigt Den 23 november, Black Friday, öppnar upplevelsebutiken Lakritsroten sin första…
20 Nov, 2018

Sverige ska hämta hem guldet i mat-VM

Whisky och Bourbon De regerande världsmästarna Fazer Culinary Team kommer att representera Sverige…
20 Nov, 2018

Löfbergs planerar rekordinvestering i Karlstad

Övrigt Kafferosteriet Löfbergs planerar att bygga en helt ny produktionsenhet för…
19 Nov, 2018

Dags för Lussebulleläsk!

Övrigt Efter succén med semmelsodan kommer nu en otippad uppföljare i…
19 Nov, 2018

Roku Gin - från Japan till Sverige

Whisky och Bourbon Roku Gin föddes ur visionen om en äkta, japansk premiumgin,…
19 Nov, 2018

Lidl och Fazer i branschunikt samarbete för minskat brödsvinn

Mat och Restaurang Färskt bröd står för en stor del av svinnet i…
19 Nov, 2018

Winefinders vinterlansering

Vin "Missa inte vinterns hetaste viner. Idag släpper vi en massa…
19 Nov, 2018

Lär känna Bonarda – druvan som egentligen är något annat

Vin Regionen Mendoza i Argentina har gjort sig ett namn världen…
19 Nov, 2018

Conaxess Trade är stolta att presentera nytt samarbete med Kavli

Övrigt Svenska Kavli och Conaxess Trade Sweden har tecknat nytt samarbetsavtal.…
19 Nov, 2018

Buustamons Fjällgård återigen på prispallen på Världens största Skidgala

Mat och Restaurang För andra året i rad vann Buustamons Fjällgård pris som…
19 Nov, 2018

Ett julbord i tiden från Middagsfrid

Mat och Restaurang Lite grönare, enklare, trendigare, billigare – och gjorda för att…
19 Nov, 2018

Lansering av Dry Island i dag klockan 10:00

Whisky och Bourbon I dag klockan tio lanseras Dry Island Gin på den…
19 Nov, 2018

Dagens släpp av Ornellaia + kommande från Opus One

Vin Den 6 december tillgängliggörs en mycket begränsad kvantitet från Opus…
16 Nov, 2018
Artikelarkivet