Hem NyheterNyhet Mat & Restaurang Ingen påsk utan ägg – så håller du matkostnaderna nere i påsk

Ingen påsk utan ägg – så håller du matkostnaderna nere i påsk

av Livets Goda

Ägg är bland de varor som har stigit allra mest i pris under inflationen. Det är därför förståeligt att ägg också är en av de produkter som svenskarna söker mest efter när de söker efter erbjudanden. Så till ära av de dyrbara äggen, vill man inspirera dig med tips och tricks på hur du får det bästa och billigaste påskfirandet.

Gör det enkelt – ta vara på det du har och dekorera med maten!

Ägg är nog det första som man tänker på när det kommer till påsken. Genom att hitta ett bra erbjudande på ägg kan du inte bara fylla matbordet utan även skapa påskdekorationer för ditt hem. Det bästa är att du kan skryta om att du har gjort allt själv!

Töm några ägg för att måla och hänga upp i påskriset, eller använd dem som personliga “lyckoägg” för att ge en kreativ hälsning till någon speciell. För att göra ett lyckoägg behöver du tömma ägget på innehåll för att sedan placera en personlig hälsning inuti. Använd en nål för att försiktigt punktera äggets spetsiga ände och skapa ett litet hål. Upprepa processen på andra sidan av ägget, med ett något större hål så att innehållet kan rinna ut när du blåser. Skriv din hälsning eller visdomsord på en bit papper och rulla ihop det ordentligt. Placera sedan försiktigt det ihoprullade meddelandet inuti ägget genom det större hålet.

Se till att använda äggets innehåll till att laga goda rätter, som en god broccolipaj eller en smaskig morotskaka till dessert, så att inget går till spillo. Hitta båda dessa enkla och billiga recept inne på eReklamblads instagram.

Färga de ägg du inte tömmer i härliga påskfärger för att ge påskbordet lite extra färg. Eller varför inte göra klassiska ägghalvor med rom, dill och crème fraiche? Möjligheterna är oändliga!

Checklista på hur du sparar pengar i påsk!

I vår app, eReklamblad, kan vi se att nästan var tjugonde sökning efter erbjudande är på ägg och att antal sökningar på ägg fördubblas fram till påsken. Vi har därför sammanställt en checklista med de mest effektiva sätten du kan dryga ut kassan, så att du kan vara redo inför påsken!

  1. Planera dina inköp inför påsken 

För att få de bästa priserna och undgå dyra impulsköp är det viktigt att planera både påskmenyn och inköpslistan i förväg. På så sätt undviker du också att glömma något innan affärerna stänger inför påskhelgen. Använd dig av eReklamblad för att hitta de bästa erbjudandena på allt du behöver och förenkla planerandet.

  1. Satsa på “private label ” produkter  

Private labels är mataffärernas egna märken, som ofta är billigare än andra märken. Så se till att hålla koll på butikernas egna märken nästa gång du handlar.

  1. Frys in dina påskrester 

Efter ett stort firande har man alltid rester över. Istället för att spara alla rester i kylskåpet så rekommenderar vi att frysa in dem direkt. På så sätt behöver du inte slänga resterna som inte blev uppätna efter ett par dagar. Njut av dem mycket längre och spara pengar på lång sikt!

  1. Ersätt köttet

Vegetariska alternativ är oftast mycket billigare och minst lika goda! Under påsken kan du göra massa goda vegetariska pajer, goda sallader och oslagbara efterrätter – allt utan kött.

  1. Gör inköpslistan till din bästa vän

Att vara organiserad är A och O när det kommer till att spara pengar. eReklamblads inköpslista gör det enkelt för dig att hålla dig till din sparplan. Du kan smidigt lägga till varor direkt från reklambladen in i inköpslistan. Varorna blir automatiskt sorterade efter de butiker de finns i. Du kan även dela din inköpslista med nära och kära. Alla ändringar blir synkroniserade så att ni enkelt kan hålla varandra uppdaterade.

RELATERAD LÄSNING