Hem Whisky & Bourbon Innis & Gunn har hämtat inspiration från skotska Highlands i sin nya limiterade utgåva

Innis & Gunn har hämtat inspiration från skotska Highlands i sin nya limiterade utgåva

av Livets Goda

Innis & Gunn, en pionjär inom fatlagrad öl, har hämtat inspiration från den skotska whiskyvärlden för att skapa deras senaste nyhet Higher Ground, en fyllig amber ale som lagrats på whiskyfat som tidigare lagrat 18 årig highland single malt.

Öl har vanligtvis fyra ingredienser – malt, humle, jäst och vatten. För Innis & Gunn är ekfatet den femte ingrediensen.  

Dougal Gunn Sharp, Innis & Gunn’s grundare och master brewer om Higher Ground:
”Finns det något bättre ställe att hämta inspiration ifrån än vår egen bakgård. Fatlagring finns i vårt DNA och det är en passion och skicklighet vi delar även med skotska whiskydestillatörer. Higher Ground är resultatet av denna delade passion, vi har bryggt en så bra öl vi kan och sedan låtit den lagras i fantastiskt smakrika 18 åriga single malt whiskyfat. Den är riktigt bra, har ett stort djup av smaker, värmande och komplex.”

Higher Ground är den andra utgåvan från Innis & Gunn´s ’Longitude & Latitude’ serie – En serie med limiterade utgåvor där Innis & Gunn hämtat inspiration från några av de mest älskade ölstilarna världen över, sedan adderat speciellt utvalda ingredienser från olika delar av världen och slutligen lagt till sin egna Innis & Gunn-twist för att få fram en verkligt unik produkt.

Higher Ground kommer att finnas i Systembolagets butiker den 4 oktober 2019.

Artikelnummer: 1157103. Pris: 29:90 kr. Alkoholhalt: 6,2 %. Flaska 330 ml.

image_pdfLadda ner artikeln som PDFimage_printSkriv ut artikeln

RELATERAD LÄSNING