Hem Whisky & Bourbon Innis & Gunn’s släpper sin första Vintage – ett samlarobjekt för konnässören

Innis & Gunn’s släpper sin första Vintage – ett samlarobjekt för konnässören

av Livets Goda

Innis & Gunn Vintage 2015 har lagrats i 100 dagar på amerikanska ”first-fill” bourbonfat innan de tappats på flaskor där man slutligen tillsatt jäst för en naturlig kolsyreutveckling. – Vår första Vintage någonsin är en mycket speciell öl på många vis, berättar Dougal ”Gunn” Sharp bryggmästaren och grundaren på Innis & Gunn. För det första tycker jag att smaken är så där välbalanserad och god som jag personligen tycker att en optimal öl ska smaka. För det andra är denna Vintage resultatet av vår kärlek till ölet och ett projekt som vi arbetat med under många år och drömt om att få göra. Med denna exklusiva Vintage firar bryggmästare Sharp även en milstolpe som 30 år i bryggeribranschen. – När jag insåg att jag varit i bryggeribranschen i 30 år så slogs jag av en sak. Vart tog tiden vägen? Men från mina första dagar på bryggeriet med min pappa på Caledonian Brewery i Edinburgh, visste jag att öl skulle vara en stor del av mitt liv.” Innis & Gunn Vintage 2015 bryggs med crystal-malt, mellanrostat korn och Styrian goldings-humle. Ölet kan lagras i 5-15 år beroende på lagringsförhållanden. Öl som lagras skall förvaras stående och svalt i mörk miljö. Innis & Gunn Vintage 2015 finns till försäljning på Systembolaget från den 3 juni 2016. Artikelnummer:11014-01.Pris:99 kr.Alkoholhalt:7,7 %.Volym: 500 ml.

image_pdfLadda ner artikeln som PDFimage_printSkriv ut artikeln

RELATERAD LÄSNING