Hem NyheterNyhet WB Innis & Gunn Scottish Cherry Kriek släpps 19 November

Innis & Gunn Scottish Cherry Kriek släpps 19 November

av Livets Goda

Den 19 november släpper skotska bryggeriet Innis & Gunn en mycket speciell utgåva, nämligen Innis & Gunn Scottish Cherry Kriek. Detta syrliga öl är lagrat på speciellt utvalda ekfat under tre månader. Totalt släpps en begränsad upplaga om 2 880 flaskor. Innis & Gunn Scottish Cherry Kriek 5,1% säljs i en presentförpackning, har artikelnummer 1094603 och priset är 39:90 kr.

Lanseringen av Innis & Gunn Scottish Cherry Kriek är en hyllning till den fantastiska kvalitet som skotska råvaror besitter. Ölet är fatlagrat och smaksatt med mogna körsbär som odlats och plockats bara några minuter från deras bryggeri i Perth.

Historien bakom detta öl är att det skapades efter att Innis & Gunns bryggmästare, Dougal Gunn Sharp, blivit inspirerad av de härligt smakrika skotska körsbären han provade från en odlare vid namn Thomas Thomson i Blairgowrie, Skottland.
Efter att ha besökt Thomas gård med avsikt att köpa några liter jordgubbar, kom Dougal istället därifrån med en beställning på sisådär två ton av deras härligt mogna söta körsbär. Han hade blivit helt överväldigad av dess smak och fascinerad av tanken att han minsann skulle överföra den till en öl. Det resulterande i Innis & Gunn Scottish Cherry Kriek, ett öl på 5,1% som har fått mogna långsamt under tre månader i skotska whiskyfat.

Dougal Gunn Sharp, bryggmästare på Innis & Gunn säger:
”Idén till denna Kriek kom till genom kärlek vid första bettet efter att ha smakat Thomas Thomsons fantastiska skotska körsbär. Jag besökte Thomas gård på väg hem från bryggeriet en dag i juni förra året för att köpa lite jordgubbar och lämnade sen med även två ton körsbär helt oplanerat. Det är de körsbären som gett denna öl en sån fantastiskt härlig smak.
Denna öl är en hyllning till våra fina skotska råvaror och ett bevis på att vårt klimat inte är så dåligt som man kan tro; tack vare de långa vår- och sommardagarna och bördig jord är området runt vårt bryggeri känt för att ha framställt smakrika frukter och bär i generationer. Men jag visste inte att vi kunde odla så fantastiska körsbär lokalt förrän jag stannade till hos Thomas den där den dagen, det måste varit ödet.”

2 880 flaskor Scottish Cherry Kriek kommer att finnas tillgängliga på utvalda Systembolag från och med fredagen den 19 november. Den kommer i 330 ml flaska i en fin presentförpackning.

Produktfakta Innis & Gunn Scottish Cherry Kriek
MALT: Ale malt, nakenhavre
HUMLE: Aurora
ALKOHOLHALT: 5,1%
FORMAT: 330 ml glasflaska som säljs i presentförpackning

image_pdfLadda ner artikeln som PDFimage_printSkriv ut artikeln

RELATERAD LÄSNING