1

Innis & Gunn släpper femte utgåvan i den limiterade ekfatslagrade serien Vanishing Point – VP05

Den 10 december släpper det skotska bryggeriet Innis & Gunn äntligen sin femte utgåva i den limiterade ekfatslagrade serien Vanishing Point. Denna Imperial Stout på kraftfulla 11% är lagrad hela 365 dagar i speciellt utvalda 15-åriga Speyside Single Malt Whiskyfat. 20 000 flaskor i presentförpackning kommer att förgylla Systembolagets hyllor från 10 december. Bäst före datumet är augusti 2026 vilket indikerar att ölen går utmärkt att lagra. Artikelnumret är 1093101, 500 ml och pris 64:90 kr.

Det prisbelönta bryggeriet Innis & Gunn avslöjar att den femte utgåvan i den limiterade ekfatslagrade serien Vanishing Point snart kommer ut på Systembolagets hyllor – Vanishing Point 05. Precis som tidigare år är denna Imperial Stout på hela 11% men har denna gång mognat i 365 dagar i speciellt utvalda 15-åriga Speyside Single Malt Whiskyfat.

Vanishing Point-serien är en av bryggeriets årliga höjdpunkter. Vid skapandet av detta öl sammanstrålar kompetensen och passionen hos Innis & Gunns begåvade bryggteam med den enade ambitionen att skapa ett exceptionellt öl som definierar Innis & Gunn.

Varje år ser Innis & Gunn till att bygga vidare på deras tidigare släppta Vanishing Point-öl, de vill alltid förädla och ytterligare utveckla vad ölen kan leverera genom kombinationen av fatlagring och bryggingredienser. Just Vanishing Point 05 har sakta mognat under 365 dagar i en sällsynt samling av nytömda fat med 15-årig Speyside Single Malt Whisky.

Dougal Gunn Sharp, Innis & Gunns bryggmästare”Innis & Gunn skapade Vanishing Point-serien utifrån en enad filosofi; serien representerar ett åtagande gentemot våra fans och vårt bryggteam kommer ständigt att sträva efter att skapa det allra bästa ölet vi kan. År efter år, med nyvunnen kunskap från föregående version, förfinar vi vårt förhållningssätt till hur vi brygger och lagrar. På det viset vidareutvecklar vi receptet för denna speciella öl.

Vanishing Point 05 är vår femte årliga utgåva och återigen känner vi att vi har levt upp till andan och filosofin i den här serien. Det här är första gången vi har använt 15-åriga Speyside Single Malt Whiskyfat, som har förmedlat underbara aromer och smaker som du inte har upplevt i den här serien hittills. För mig är detta ett riktigt steg upp och signalerar en ny riktning för den här serien i vår strävan att utveckla ölet år efter år.”

20 000 flaskor Vanishing Point 05 kommer att finnas tillgängliga på utvalda Systembolag från och med fredagen den 10 december. Den kommer i 500 ml flaska i en fin presentförpackning.

Produktfakta Innis & Gunn Vanishing Point 05
MALT: Innis & Gunn Ale Malt, kornmalt, Amber Malt och Chocolate Malt.
HUMLE: Super Styrian.
ALKOHOLHALT: 11%
FORMAT: 500 ml glasflaska som säljs i presentförpackning.