Hem NyheterNyhet WB Innis & Gunn släpper rökig ale lagrad på whiskyfat från Islay

Innis & Gunn släpper rökig ale lagrad på whiskyfat från Islay

av Christoffer Enquist

Den 13 mars släpper skotska Innis & Gunn en mycket speciell utgåva med inspiration från sina skotska rötter och den skotska whiskyvärlden, närmare bestämt ön Islay. Innis & Gunn Islay Cask är lagrad på speciellt utvalda whiskyfat som tidigare lagrat rökig whisky. Totalt släpps en strikt begränsad upplaga om 25 000 flaskor. Innis & Gunn Islay Cask säljs i en presentförpackning och har nummer 1170503. Pris 29:90 kr.

Innis & Gunn

Innis & Gunn, en pionjär inom fatlagrad öl, har hämtat inspiration från den skotska whiskyvärlden för att skapa Islay Whisky Cask. Öl har vanligtvis fyra ingredienser – malt, humle, jäst och vatten men för Innis & Gunn är ekfatet den femte ingrediensen.

Innis & Gunn Islay Cask är den första utgåvan i Atlas-serien – en serie unika öl i begränsad upplaga inspirerade av ekfatslagrade destillat från hela världen. Med serien tar bryggaren Dougal Sharp med konsumenterna på en resa där första stoppet blir ön Islay, den robusta ö världsberömd för sin distinkta, rökiga single malt whisky.

Dougal Gunn Sharp, grundare och master brewer på Innis & Gunn, säger:

”Islay Whisky Cask har verkligen tagit till sig miljön från ön som har inspirerat den. Det mustiga torvlandskapet, den salta havsluften, århundradena av hantverk, allt detta ger whiskyn sina distinkta, komplexa smaker. Det är dessa smaker som vi försökte fånga i vår öl. Skotsk whisky i världsklass möter vår värld av skotsk öl, för att skapa en limiterad upplaga öl som är djärv, utmanande och väldigt väldigt speciell. Islay Whisky Cask är det perfekta ölet för att värma själen och njuta av under de återstående vintermånaderna.”

Islay Whisky Cask kommer att finnas i Systembolagets butiker den 13 mars 2020.

Artikelnummer: 1170503. Pris: 29:90 kr. Alkoholhalt: 7,4 %. Flaska 330 ml.

image_pdfLadda ner artikeln som PDFimage_printSkriv ut artikeln

RELATERAD LÄSNING