Inspiration – Alambre och knäckig smulpaj

av Livets Goda

Knäckig smulpaj med honung och kokos Ca 250 gram frukt eller bär 200 g smör 1/2 dl socker ½ dl honung 2 dl havregryn 2 dl vetemjöl 1 dl kokosflingor 1 dl sirap En nypa salt Gör så här: Enklaste smulpajen rör du ihop direkt i kastrullen. – Täck botten i en pajform med bär eller frukt. Jordgubbar och rabarber är en urläcker kombination, med även blåbär eller varför inte äpplen blir fantastiskt gott i denna paj. – Smält smöret i en kastrull och låt det gärna brynas lite, det ger en härligt nötig smak. – Blanda ner övriga ingredienser i det smälta smöret och fördela blandningen över bären i formen. Platta inte ut degen utan låt den vara lite smulig. – Grädda pajen i mitten av ugnen i 200 grader under ca 20 minuter. – Servera med glass, vispgrädde eller vaniljsås. Vinet till: Nr 8117 Alambre Moscatel de Setúbal 2010, 37,5 cl, 69 kr