Inspiration – Churchill´s Late Bottle Vintage Port och Valrhona Choklad

av Livets Goda

Manjari Chokladjelly med hallon och karamelliserade mandlar
Ingredienser:
40 g strösocker
4 g Pektin X58 från Sosa
600 g Mjölk
190 g Manjari 64% Valrhona

Servering:
Karamelliserade mandlar
Färska hallon
Chokladdekor

Så gör du:
Blanda pektinet med sockret, rör sedan ut det i mjölken. Koka upp under omrörning. Smält chokladen försiktigt. Slå den varma mjölkredningen på chokladen i omgångar och skapa en slät emulsion. Avsluta med att mixa med stavmixer. Häll upp i portionsformar och låt stå svalt minst 2 timmar (går inte att frysa). Servera med karamelliserade mandlar, färska hallon och dekorera med tempererad chokladdekor.

Drycken till;
2012 Churchill´s LBV Portvin
Art.nr 801602, 375 ml, 101 kr
Vinet finner ni på Systembolaget här >>