Inspiration - Cidersorbet

Livets Goda 21 Jun, 2018
Mat och Restaurang Midsommar närmar sig och en av de självklara komponenterna vid sommarens alla festligheter är desserten. Kopparberg har här tagit fram ett receptet som de hoppas gör smaklökarna nöjda.



Tillsammans med stjärnkonditorn Sara Hultberg har Kopparberg tagit fram ett recept på cidersorbet, en drink och dessert i ett.

- Jag ville göra en god och svalkande sorbet med mycket fräschör! Sorbeten med enkla tillbehör som färska hallon och maräng sedan toppad med cider är en perfekt dessert i sommar, säger Sara Hultberg, receptutvecklare och konditor på Operakällaren.

Cidersorbeten är gjord på nyheten Kopparberg Raspberry Smooth, hallon och yuzu toppat med hallonmaräng. Sorbeten toppas med cidern vid servering för en riktigt bubblande dessert.

- Det känns kul att utveckla cidersegmentet och placera våra produkter i nya sammanhang där det blir mycket fokus på smak, säger Sarah Bronsman, Marknadsutvecklare på Kopparberg.

Här kommer receptet på hur man gör desserten hemma:

Du behöver:
500 ml Kopparberg Raspberry Smooth
150 gram vatten
50 gram glukos
200 gram socker
1 gelatinblad, blötlägg
500 gram hallonpuré
200 gram juice av yuzu

Gör såhär:
Koka upp hälften av cidern (250 ml) med vatten, glukos och socker. Dra av ifrån plattan och tillsätt gelatinbladet. Låt sockerlagen svalna och blanda sedan med resterande cider, hallonpure samt yuzu. Kör i glassmaskin enligt instruktioner och servera med färska hallon, maränger, ätbara blommor och örter, tex oxalis och krysantemum.

Hallonmaräng
Du behöver:
100 gram äggvita
100 gram strösocker
100 gram florsocker
1 msk frystorkade hallon

Gör såhär:
Vispa upp äggvita fluffigt och tillsätt strösocker lite i taget och vispa till en fast maräng. Vänd ner florsocker och blanda till en fin maräng. Spritsa till önskad form och toppa med frystorkade hallon. Torka i ugnen på 50 grader i cirka 3 timmar eller tills de är helt torra.


Åhus Akvavit smaksätter nya jultraditioner

Whisky och Bourbon Den anrika drycken akvavit är åter på tapeten och i…
20 Nov, 2018

Julkaffe - en ny tradition från Kafferosteriet Koppar

Övrigt - N˚8 Julkaffe höjer julstämningen. Det piggar upp likt julstjärnorna…
20 Nov, 2018

Nu kommer McDelivery till Malmö

Mat och Restaurang Nu lanseras McDelivery i Malmö– vilket gör det möjligt att…
20 Nov, 2018

James Suckling ger 90 poäng till Casillero del Diablo Cabernet Sauvignon

Vin Casillero del Diablo Cabernet Sauvignon 2017 har belönats med hela…
20 Nov, 2018

Nu skapas de Svenska tävlingsrätterna till Bocuse d´Or

Mat och Restaurang En fransk klassiker i modern tappning samt hyllning till tävlingens…
20 Nov, 2018

Ny 92-poängare av Mothers Milk

Vin Ny härlig årgång av storfavoriten Mothers Milk - 100 procent…
20 Nov, 2018

BCA Pop Up Bar Broken Shaker + The Spare Room Los Angeles

Whisky och Bourbon Nordens mest prestigefyllda barutmärkelse, Bartenders' Choice Awards, bjuder i samarbete…
20 Nov, 2018

Lakritsroten öppnar en flaggskeppsbutik mitt i Göteborgs City

Övrigt Den 23 november, Black Friday, öppnar upplevelsebutiken Lakritsroten sin första…
20 Nov, 2018

Sverige ska hämta hem guldet i mat-VM

Whisky och Bourbon De regerande världsmästarna Fazer Culinary Team kommer att representera Sverige…
20 Nov, 2018

Löfbergs planerar rekordinvestering i Karlstad

Övrigt Kafferosteriet Löfbergs planerar att bygga en helt ny produktionsenhet för…
19 Nov, 2018

Dags för Lussebulleläsk!

Övrigt Efter succén med semmelsodan kommer nu en otippad uppföljare i…
19 Nov, 2018

Roku Gin - från Japan till Sverige

Whisky och Bourbon Roku Gin föddes ur visionen om en äkta, japansk premiumgin,…
19 Nov, 2018

Lidl och Fazer i branschunikt samarbete för minskat brödsvinn

Mat och Restaurang Färskt bröd står för en stor del av svinnet i…
19 Nov, 2018

Winefinders vinterlansering

Vin "Missa inte vinterns hetaste viner. Idag släpper vi en massa…
19 Nov, 2018

Lär känna Bonarda – druvan som egentligen är något annat

Vin Regionen Mendoza i Argentina har gjort sig ett namn världen…
19 Nov, 2018

Conaxess Trade är stolta att presentera nytt samarbete med Kavli

Övrigt Svenska Kavli och Conaxess Trade Sweden har tecknat nytt samarbetsavtal.…
19 Nov, 2018

Buustamons Fjällgård återigen på prispallen på Världens största Skidgala

Mat och Restaurang För andra året i rad vann Buustamons Fjällgård pris som…
19 Nov, 2018

Ett julbord i tiden från Middagsfrid

Mat och Restaurang Lite grönare, enklare, trendigare, billigare – och gjorda för att…
19 Nov, 2018

Lansering av Dry Island i dag klockan 10:00

Whisky och Bourbon I dag klockan tio lanseras Dry Island Gin på den…
19 Nov, 2018

Dagens släpp av Ornellaia + kommande från Opus One

Vin Den 6 december tillgängliggörs en mycket begränsad kvantitet från Opus…
16 Nov, 2018
Artikelarkivet