Inspiration - Cidersorbet

Livets Goda 21 Jun, 2018
Mat och Restaurang Midsommar närmar sig och en av de självklara komponenterna vid sommarens alla festligheter är desserten. Kopparberg har här tagit fram ett receptet som de hoppas gör smaklökarna nöjda.



Tillsammans med stjärnkonditorn Sara Hultberg har Kopparberg tagit fram ett recept på cidersorbet, en drink och dessert i ett.

- Jag ville göra en god och svalkande sorbet med mycket fräschör! Sorbeten med enkla tillbehör som färska hallon och maräng sedan toppad med cider är en perfekt dessert i sommar, säger Sara Hultberg, receptutvecklare och konditor på Operakällaren.

Cidersorbeten är gjord på nyheten Kopparberg Raspberry Smooth, hallon och yuzu toppat med hallonmaräng. Sorbeten toppas med cidern vid servering för en riktigt bubblande dessert.

- Det känns kul att utveckla cidersegmentet och placera våra produkter i nya sammanhang där det blir mycket fokus på smak, säger Sarah Bronsman, Marknadsutvecklare på Kopparberg.

Här kommer receptet på hur man gör desserten hemma:

Du behöver:
500 ml Kopparberg Raspberry Smooth
150 gram vatten
50 gram glukos
200 gram socker
1 gelatinblad, blötlägg
500 gram hallonpuré
200 gram juice av yuzu

Gör såhär:
Koka upp hälften av cidern (250 ml) med vatten, glukos och socker. Dra av ifrån plattan och tillsätt gelatinbladet. Låt sockerlagen svalna och blanda sedan med resterande cider, hallonpure samt yuzu. Kör i glassmaskin enligt instruktioner och servera med färska hallon, maränger, ätbara blommor och örter, tex oxalis och krysantemum.

Hallonmaräng
Du behöver:
100 gram äggvita
100 gram strösocker
100 gram florsocker
1 msk frystorkade hallon

Gör såhär:
Vispa upp äggvita fluffigt och tillsätt strösocker lite i taget och vispa till en fast maräng. Vänd ner florsocker och blanda till en fin maräng. Spritsa till önskad form och toppa med frystorkade hallon. Torka i ugnen på 50 grader i cirka 3 timmar eller tills de är helt torra.


Tillgänglig vit Bordeaux med lite ålder på nacken - Château de Rochemorin 2005

Vin Varje vindistrikt har sina förgrundsfigurer, de som flyttat gränser för…
19 Sep, 2018

Tre av Soleras producenter bland världens 100 bästa

Vin Varje år sedan 1988 utser redaktörerna från tidskriften Wine &…
19 Sep, 2018

Nu kommer höstens stora nyhet för vegetarisk matlagning – Apetina Paneer

Mat och Restaurang Apetina introducerar den färska matlagningsosten Paneer i Sverige. Den nya…
19 Sep, 2018

Arlas drickyoghurt och kvarg blir Yalla

Övrigt Yalla! blir från idag ett självständigt varumärke för Arlas drickyoghurt…
19 Sep, 2018

Henrik Persson ny sälj- och marknadschef för High Coast Single Malt Whisky

Whisky och Bourbon Box Destilleri AB med varumärket High Coast Single Malt Whisky…
19 Sep, 2018

Blossa 18 reser till Amalfikusten - Med smak av Limoncello och medelhavskryddor

Vin Blossa färdas årligen till nya platser i världen för att…
18 Sep, 2018

Lokala biodlare fyller Honungsbaren på Kiviks musteri

Övrigt Skånska biodlare samlas på Kiviks musteri under Äppelmarknaden 29–30 september…
18 Sep, 2018

Blossa 18 avslöjas idag kl 14:00

Whisky och Bourbon Varje år reser Blossa genom världen för att hitta inspiration…
18 Sep, 2018

Viking Line tar nästa steg med Svenska Kocklandslaget – och inleder ett helt nytt samarbete med Årets Kock i Finland

Mat och Restaurang Sedan 2017 har Viking Line ett långsiktigt samarbete med Svenska…
18 Sep, 2018

Gotthards Krog kan bli Årets Hållbara Restaurang

Mat och Restaurang Gotthards Krog är en av tre finalister i kategorin Årets…
18 Sep, 2018

Kiviks Musteri först att lansera en helt alkoholfri cider på dagligvaruhandeln

Övrigt För första gången någonsin kommer man nu att kunna köpa…
18 Sep, 2018

Fixa först med Svanen-märkta värmeljus av raps

Vin Fixa, som är Axfoods eget varumärke, lanserar en ny serie…
18 Sep, 2018

Lagerrensning - Superpriser på Bordeaux

Vin Hos Winefinder har den stora lagerrensningen startat, och bland buteljerna…
18 Sep, 2018

Kaffe för varje tillfälle med Senseo Switch 3in1

Övrigt Senseo Switch 3in1 erbjuder tre funktioner i en och samma…
17 Sep, 2018

Magnum Pints presenterar nytt sällskap

Övrigt Som uppföljning till succélanseringen av glassen Magnum Pints lanseras nu…
17 Sep, 2018

Tua Rita lanseras i ny hyllad årgång

Vin Redigaffi blev Italiens första 100-poängsvin år 2000 och nu med…
17 Sep, 2018

En glassnyhet från SIA

Övrigt SIA Glass svarar med att släppa glassbomben Mjölkchoklad i butikerna…
17 Sep, 2018

We & Wine lanserar chilenskt konceptvin från Morandé Adventure

Vin Aterciopelado är ett av vinerna ur Morandé Adventure – ett…
17 Sep, 2018

Sveriges största hamburgerkedja släpper ny burgare tillsammans med KÄK

Mat och Restaurang Sedan lanseringen av den första ”Håll käften”-burgaren tillsammans med KÄK…
14 Sep, 2018

Michelinrestauranger i lyxiga Monaco

Övrigt Om det är något ministaten Monaco förknippas med så är…
14 Sep, 2018
Artikelarkivet