Hem Whisky & Bourbon Inspiration: Facile Punschpannacotta och midsommar

Inspiration: Facile Punschpannacotta och midsommar

av Livets Goda

Facile Punsch är en svensk, stolt och inte minst en väldigt god produkt, som länge även varit representerad på Nobelbanketten. Vad kan då passa bättre än att introducera denna på en annan väldigt svensk och helig dag – Midsommar. Facile punsch utgör premiumalternativet på den svenska punschmarknaden och den har vunnit uppskattning och beröm för sin modernare touch och lägre sötma jämfört med de gamla traditionella punscherna. Livets Goda har naturligtvis följt och provat denna punsch, vilket ni kan läsa om här, och det bjuds även på en passande dessert – punschpannacotta!

Livets Goda om Facile Punsch

Här möts vi av en gyllene transparent bärnstensfärgad punsch. Doften är stor, uttrycksfull, och arrakstonerna är markerade samtidigt som en diskret romnyans backar upp i periferin. Kryddigheten är där, likaså citrusfrukter och pomerans samt en ton av florsocker. I gommen en simmigt söt men frisk arrakssmak som upplevs nyanserad, kryddigt fatig och med intensitet från den jamaicarom som ingår i blenden. Eftersmaken är intensiv men elegant och stannar kvar länge.

Det här är onekligen en seriös punsch som sticker ut och den högre alkoholhalten bidrar till mer friskhet och spänning till drycken. Panelen provade Facile såväl lätt kyld som rumstempererad; vilket serveringssätt som väljs beror på eget tycke och smak men serveras punschen till en dessert eller salt mögelost så vinner den på lätt kyla.

92 poäng

Facile Punsch
Nr 637 (700 ml) 26%, 269 kr
Sverige

Facile Punsch finns i skrivande stund på 46 Systembolagsbutiker. Hitta din närmsta butik eller beställ hem buteljen HÄR >>>
HoReCa handlar från Menigo eller www.outofhome.se

Inspiration: Punschpannacotta
Recept: Bengt Plomgren

Ingredienser
4 dl mellangrädde
1 dl naturell yoghurt
0,5 dl brunt farinsocker
Saft av en halv citron
2 kryddmått äkta vaniljpulver
6 cl Facile Punsch
3 blad gelatin
Valfri topping + halloncoulis*

Så gör du
Lägg gelatinbladen i vatten en stund så att de blir mjuka. Rör ihop grädde, yoghurt, socker, citronsaft, vaniljpulver och punsch i en kastrull. Det ska bli varmt men inte koka!
Rör ner gelatinet så det smälter helt. Häll upp i portionsformar, glas, krustader eller muffinsformar och låt stå i kylskåpet i några timmar. Innan servering häller man över halloncoulis och toppar med bär/frukter och citronmeliss

*Halloncoulis eller hallonsås
Mosa önskad mängd hallonen med lite socker. Koka upp i kastrull på medelvärme så att sockret löser upp sig och rör sönder hallonen. Passera hallonen genom en sil och låt svalna. Om man vill att coulis ska ge en fräschare touch så struntar man helt enkelt i sockret helt.

image_pdfLadda ner artikeln som PDFimage_printSkriv ut artikeln

RELATERAD LÄSNING