Hem Mat & Restaurang Inspiration från Sundqvist – Misobakad torskrygg med pak choi

Inspiration från Sundqvist – Misobakad torskrygg med pak choi

av Livets Goda

Misobakad torsk (4 portioner)
4 portionsbitar torskrygg
1,5 dl sake
1,5 dl mirin
2 dl vit misopasta
1 dl socker

Gör så här:
Häll upp mirin och sake i en kastrull. Koka upp och låt koka i ca 20 sekunder, sänk sedan värmen. Blanda i misopasta och rör om den har löst upp sig. Höj värmen, häll i socker och rör om tills även sockret har löst upp sig. Låt svalna.

Torka av torsken med hushållspapper och lägg bitarna i en bunke. Häll över misomarinaden (spara några matskedar till garnering). Täck över bunken med plastfolie och ställ in den i kylskåpet. Låt stå i 1-3 dagar.

Sätt ugnen på 200 grader. Torka bort överflödig marinad från torsken och stek bitarna gyllenbruna i en stekpanna, ca 4-5 min. Baka därefter torsken i ugn tills innertemperaturen uppnår 56 grader, ca 10 min. Servera med varm pak choisallad och en skvätt misomarinad.

Varm pak choisallad (4 portioner)
4 pak choy-huvuden
1 broccolihuvud
2 vitlöksklyftor
2 msk japansk soja
1 tsk ingefära, riven 
1 tsk risvinäger
1 msk matolja

Gör så här:
Dela och skölj pay choikålen. Skär broccolin i mindre bitar. Finhacka vitlöken.

Fräs vitlök och broccoli i olja i någon minut. Tillsätt sedan pak choi, soja, ingefära och risvinäger. Rör om och stek i ca 1 minut.

image_pdfLadda ner artikeln som PDFimage_printSkriv ut artikeln

RELATERAD LÄSNING