Hem Whisky & Bourbon Inspiration – Karamelliserad vit Amarulachokladmousse

Inspiration – Karamelliserad vit Amarulachokladmousse

av Livets Goda

Karamelliserad vit Amarulachokladmousse (ca 8 portioner) 2 dl mjölk ½ dl råsocker 2 gelatinblad 350 gram vit choklad + extra till garnityr 3 dl grädde 1 dl Amarula Cream gräddlikör Gör så här: Börja med att rosta den vita chokladen, sätt ugnen på 160 grader och lägg chokladen på en plåt med bakplåtspapper och rosta i cirka 15 minuter medans du rör om emellanåt. Den är klar när den har en gyllenbrun färg. Låt svalna och lägg sedan i en bunke, gör eventuellt extra till garnityr. Blötlägg gelatinbladet i kallt vatten. Blanda mjölk och råsocker i en kastrull och koka upp, smält gelatinet i uppkoket och slå sedan över chokladen. Rör om till en helt jämn smet och låt svalna under plast till cirka 35 grader. Vispa grädden löst och blanda med Amarula. Vänd försiktigt ner i den avsvalnade tryffeln, lägg i portionskoppar och kyl i minst 4 timmar. Toppa med extra karamelliserad choklad. Ladda ner Livets Goda Special: Amarula Recept Lagom inför jul och nyår så bjuder vi er på en specialutgåva från Livets Goda, där ni kan läsa mer om gräddlikören Amarula och inspireras av några av de 31 recepten som vi sammanställt för er. På 74 sidor presenterar vi inspiration i både fast som flytande form, recept som är enkla att bereda, likväl mer tidskrävande – det finns något för alla. >>Ladda ner högupplöst version av Livets Godas Specialutgåva: Amarula >> Ladda ner lågupplöst version för mobil och läsplatta – Livets Godas Specialutgåva: Amarula Recept: Sara Aasum Hultberg Foto: Susanna Blåvarg”

image_pdfLadda ner artikeln som PDFimage_printSkriv ut artikeln

RELATERAD LÄSNING