Whisky & Bourbon inspirerar här med en laxtartar som är lika lätt som god att tillaga. Till detta har vi matchat Speyburn Bradan Orach.
Laxtartar
Ingredienser:
100 g färsk lax
2cl Speyburn Bradan Orach
Salt
Svartpeppar
100 g kallröktlax
0,5 st rödlök
2 msk gräslök
5 cm gurka
1 nypa socker
3 msk senap
3 msk smetana
1 msk rivenpepparrot
2 msk saltrostade pumpafrön
Gör så här:
Skär de olika laxarna var för sig i tärningar ca 1*1 cm. Lägg den färska laxen i en plastpåse med whisky, salt och svartpeppar och marinera 1 timme. Hacka rödlök och skär gräslöken. Skala och skär gurkan i ca 1*1cm bitar, krydda med en nypa socker. Rosta pumpa frön i 150graders ugn i 30 minuter, stänk över en blandning av 1 delar
salt och 3 delarvatten. Blanda ihop den rökta och marinerade laxen och smaka av. Lägga laxen i botten av tallriken och arrangera lök, gräslök, gurka, senap och smetana ovanpå. Till sist strö på pumpafrön och riv över pepparrot
Whiskyn till:
Speyburn Bradan Orach
Nr 20482 / 40% / 289 kr