1

Inspiration: Ljummen surkålssallad med äpple och rökt sidfläsk

Importören Nigab bjuder här på lite inspiration i form av Ljummen surkålssallad med äpple och rökt sidfläsk

Ljummen surkål

Tillagningstid: 15 min
(Antal personer: 4-6)
Ingredienser
1 msk smör
100 gr rökt sidfläsk skuret i strimlor
2 st röda äpplen, urkärnade, halverade och skurna i skivor
500 gr surkål – häll av vätskan genom en sil
20 gr persilja, plockad och finhackad
salt och ny mald svartpeppar

Tillagning
1. Hetta upp en stekpanna på hög temperatur, lägg i smör.
2. Stek sidfläsket till det får ordentligt med färg, lägg i äppleskivorna, rör om och låt gå några minuter.
3. Sänk temperaturen till medelvärme, fördela surkålen och persiljan i pannan och låt gå under omrörning några
minuter tills surkålen blivit ljummen.
4. Salta och peppra efter smak.

Tipset
Servera till en god korv t.ex. Nürnberger wurst eller hjortkorv.

Vintipset:
Turckheim Pinot Gris Réserve 2018
Nr 2119, 105 kr

Av Smak i Bild.
Recept av Fredrik Sidoli och foto © Per Erik Berglund.