Hem NyheterNyhet Mat & Restaurang Inspiration: Panini Latte med taleggio och parmaskinka

Inspiration: Panini Latte med taleggio och parmaskinka

av Livets Goda

Varför inte bjuda på några enkla små italienska paninismörgåsar som aperitivo medan gästerna samlar ihop sig till middagen? Här är ett tips från Nigab på ett paninirecept med kittosten taleggio som ger mycket smak. Servera en Aperol Spritz till och festen är igång.

Ingredienser
Panini latte eller annat valfritt bröd
100 gr taleggio, tempererad, utan skal
En skvätt mjölk
Skivad parmaskinka
Ruccola
Olivolja
Flingsalt och peppar

Tillagning
Värm upp mjölken, mixa med osten i en mixer tills det blir slätt, ställ kallt i någon timma.
Dela på bröden och bred på taleggion, lägg på några skivor parmaskinka och toppa med rucola, olivolja salt och peppar.
Servera!

Drycken till:
Aperol (nr 729, 700 ml) 11%, 179 kr
Så gör du din Spritz;
Spritz består av mycket is, 6 cl Prosecco, 6 cl Aperol, och en ”dash” av soda, lagom för att aperitifen inte skall bli för söt.

image_pdfLadda ner artikeln som PDFimage_printSkriv ut artikeln

RELATERAD LÄSNING