Hem Mat & Restaurang Inspiration – Sparris- och sockerärtssoppa med getost och krutonger

Inspiration – Sparris- och sockerärtssoppa med getost och krutonger

av Livets Goda

“Sauvignon Blanc är charmören som med sin lättigenkännliga och karaktärsfulla profil av passionsfrukt, svartvinbärsblad, nässlor och krusbär blivit en av världens allra mest populära druvsorter. Trots sitt ursprung i Frankrike är det Nya Zeeland och regionen Marlborough som gjort druvan till en kändis då man etablerade ett unikt, expressivt uttryck som idag utgör måttstocken för modern Sauvignon Blanc. Idag firas för sjunde året i rad den internationella Sauvignon Blanc-dagen och då passar WineWorld på tipsa om två favoriter samt bjuda på ett vårigt recept som passar perfekt till dem. Wither Hills Sauvignon Blanc Pris 139 kr Artikelnummer: 78022 Storlek: 750 ml Two Tracks Sauvignon Blanc Artikelnummer: 6192 Storlek: 1,5 liter Sparris- och sockerärtssoppa med getost och krutonger För 4 personer Sparris- och sockerärtssoppa: 1/2 gul lök 1 knippe sparris (250g) 150g sockerärtor 5 dl vatten 2 dl creme fraiche 1 msk äppelcidervinäger salt, peppar Krutonger: 2 skivor bröd (ca 60g) 25g smör salt, svartpeppar, persillade Topping: 50g färsk getost 4 sockerärtor 1. Hacka gul lök och låt den mjukna med smör i en kastrull. Skär sparris och sockerärtor till mindre bitar. Hoppa över den träiga delen på sparrisen och spara några sockerärtor till topping. Ha ner sparris och sockerärtor i kastrullen med löken och låt det fräsa i cirka 5 minuter tills det börjar torka till. Slå på vatten och låt det koka i 10 min. 2. Blanda i creme fraiche med grönsakerna och kör allt till en slät smet med en mixerstav. Ha eventuellt i mer vatten om den blir för trögflytande. Ställ tillbaka kastrullen på plattan värm under omrörning. Smaka av med äppelcidervinäger och kryddor. 3. Skär brödet till små tärningar. Smält smör i en stekpanna och ha ner brödtärningarna så de får suga i sig av smöret. Krydda ett varv och stek krutongerna gyllene och knapriga. 4. Finhacka de sista sockerärtorna. Skeda upp soppan i skålar och toppa med krutonger, smulad getost och hackade sockerärtor. Recept och foto: Madeleine Landley

image_pdfLadda ner artikeln som PDFimage_printSkriv ut artikeln

RELATERAD LÄSNING