Till varmrätten serverades Gary Farrell Pinot Noir 2008 vilket Interbrands stolt levererade. – Vi är oerhört stolta över att ha blivit utsedda till årets leverantör av vin till Nobelmiddagen, säger Michael Zachrisson, Interbrands VD. Vi är ett ungt, ambitiöst och kunskapsrikt företag med ett helhetsperspektiv för producenter, kunder och partners som vill verka på en nordisk marknad. Vi är ett privatägt företag som inte tillhör någon av de största jättarna i branschen och därför är det en extra stor ära för oss att få vara med i detta sammanhang. Champagnen som det skålades i till förrätten var Fourny 1er Cru Blanc de Blancs vilken Nigab levererade. Nigab fick även stå för drickat till desserten. Det blev Moscato d’Asti La Caliera från Borgo Maragliano. Maten då? Det blev: Homard en cocotte sur lit de légumes d’hiver au vinaigre et purée de topinambours, dvs hummer som bakats i små porslinsformar med vinterns grönsaker i vinäger med en puré på jordärtskockor. Varmrätten var Pintade accompagnée de cèpes et airelles, d’oignons grelots et racines de persil, sauce veloutée vilket är pärlhöns som ackompanjeras av svamp och lingon samt lök av och persiljerot och gräddsås. Som avslutning serveras Mousse aux mandarines et chocolat blanc sur fond de cannelle, vilket innebär mousse på mandarin- och vit choklad med kanelsås garnerat med hallon och en fruktgelé.
887