Hem Vinvärlden Den internationella champagnedagen till ära – När kärlek uppstår

Den internationella champagnedagen till ära – När kärlek uppstår

av Livets Goda


För Charles Heidsieck är deras prioritet att producera kvalitativa multi-vintage champagner. Huset har avstått från att lansera flera toppårgångar, som exempelvis årgång 2002, för att hålla dessa viner till Brut Réserve. Denna cuvée består alltid av 40 procent reserv vin med en genomsnittsålder av imponerande 10 år, där den äldsta beståndsdelen består av vin från den legendariska årgången 1996. Basårgången i vinet byttes i början av detta år och de 60 procenten i vinet består av årgång 2012.

Chefredaktör Anders Enquist uppgraderar sig på;
Charles Heidsieck Brut Réserve

Den är ganska vacker ändå, historien om denna champagne. Hur den reste sig från askan ur elden och blev till en oerhört lysande pjäs och som idag är en av de champagner jag anser starkast inom detta prissegmentet. Jag bugar och bockar ödmjukt och känner en självklarhet att fira denna internationella champagnedag i sällskap med C.H Brut Reservé.

”…finlir på allra högsta nivå.”

Vad kan jag tillföra i lyriska ordalag som inte redan sagts? En hel del förmodligen, det finns alltid något nytt och vackert att upptäcka när det kommer till inmundigandet. Men kanske välbehaget över att numera aldrig bli besviken när jag öppnar upp en ny butelj. Kanske lyckan om vetskapen att grundpelaren i denna buteljering är årgången 2012.

”Huset sparar inte på krutet i denna champagne”

Kanske glädjen över vetskapen om att det är så många ”normala” champagneälskare som har möjligheten att få känna på den praktfulla, eleganta och smakfulla gomresa denna champagne bjuder på; frodigt och moget ombonande, spänstigt sirligt och skinande i sin mineraliskt djupodlade, generösa och förföriska citrusfruktighet som förgylls av en finlemmad sötma förnimmandes röda bär och en smörnötig brödighet.

”…en kvalitet som vi normalt brukar hitta i de mest excellenta vintagechampagnerna…”

Huset sparar inte på krutet i denna champagne och den håller en kvalitet som vi normalt brukar hitta i de mest excellenta vintagechampagnerna. Ja, så bra är den faktiskt. Stolt, vacker och sensuell – Charles Heidsieck Brut Réserve bjuder på ett flärdfullt finlir på allra högsta nivå.

94 LGP

Charles Heidsieck Brut Réserve
Art.nr 77522, 12%, 750 ml, 459 kr
Champagne, Frankrike

Champagnen finns redan på hyllan i ca 52 Systembolagsbutiker, vilken som är din närmsta butik finner ni HÄR. Charles Heidsieck Brut Réserve kan naturligtvis också beställas till just din butik, vilket du kan göra HÄR >>

Relaterad information:
Ta chansen – Winemakers Dinner med Cyril Brun från champagne Charles Heidsieck
Läs mer här >>

image_pdfLadda ner artikeln som PDFimage_printSkriv ut artikeln

RELATERAD LÄSNING