Hem NyheterVinnyhet Intresset för vin ökar markant i Sverige; Specialister ska förbättra upplevelsen.

Intresset för vin ökar markant i Sverige; Specialister ska förbättra upplevelsen.

av Livets Goda

Idag består 42,7% av den totala alkoholkonsumtionen i Sverige av vin. Denna tydliga utveckling av svenskarnas intresse för vin har lett fram till att en danska distributören av vinförvaring under våren öppnar Showroom i Stockholm.

Medan den totala alkoholkonsumtionen i Sverige har minskat under de senaste 15 åren, så har försäljningen av vin ökat. Det visar statistik framtagen av Centralförbundet för alkohol- och narkotikaupplysning, CAN. Man ser dessutom en tydlig trend i ökad försäljning av kvalitetsviner, och här vill danska Wineandbarrels ta svenskarnas vinupplevelse till nästa nivå.

– Vi är redan nu marknadsledande i Danmark och en av de största återförsäljarna av vinförvaring i hela Skandinavien. Nu vill satsar vi på den svenska marknaden, genom att inte enbart sälja via wineandbarrels.se, utan även att ha en fysisk butik och ett Sverigekontor i Stockholm. Detta kommer i hög grad stärka vår närvaro på den svenska marknaden, säger VD:n för Wineandbarrels, Jakob Dau.

I takt med den ökande vinförsäljningen i Sverige upplever Wineandbarrels, som också producerar egna vinkylar och står bakom de erkända varumärkena Pevino och Cavecool, en stadigt växande nätförsäljning i Sverige. Det är den försäljningen som nu ska kompletteras med ett Showroom och direkt professionell rådgivning och inspiration åt svenska vinentusiaster

Vinfat är en stor hit bland vinintresserade svenskar

Den totala vinförsäljningen har enligt Systembolagets egen beräkning ökat med nästan 20 procent under de senaste 10 åren. Fast trenden visar inte bara på att man köper mer i kvantitet utan även kvalitet med fler exklusiva och dyra dryckesvaror.

Vi säljer en rad produkter för vinentusiaster som exempelvis vinkylar, vinställ, vinkaraffer och korkskruvar. Det råder ingen tvekan om att svenskarna har börjat intressera sig mer för vin och hur man tar hand om och förvarar sina flaskor, och det avspeglas i vår svenska försäljning, säger Business Manager hos Wineandbarrels, Anton Brooks Cederqvist, som tillsammans med butikschefen Jessica Thor ska ansvara för det svenska Showroomet.

Dessutom är det inte bara de mycket praktiska vinkylarna och vinställen som blivit populära hos vinentusiasterna i Sverige. Det finns i synnerhet en stor efterfrågan på en särskild produkt och det gläder Anton Brooks Cederquist:

– Vi har sett en markant ökning i försäljningen av vinkylar och tillbehör, men vi ser även en stor efterfrågan på våra vinfat av alla storlekar. Detta är extra roligt eftersom det är en produkt som följt företaget från allra första början. Jakob Dau, företagets VD började köpa in vinfat till sin egen vinproduktion och upptäckte då en svårighet i att få tag på dessa i norra Europa. Detta ledde till att han själv började importera och sälja vinfat och starten av Wineandbarrels var ett faktum.

Ny visningslokal ska sätta fokus på den positiva kundupplevelsen

Från den 3 maj 2021 kan Wineandbarrels svenska kunder få vägledning och inspiration vid sina inköp av vinförvaring och tillbehör i företagets nya Showroom i trendiga Hammarby Sjöstad, Stockholm. Utgångspunkten är att kunderna ska få ett ställe att gå till för att uppleva produkterna som de annars bara kan se via webbshoppen.

För de kunder som inte har möjlighet att fysiskt besöka oss så har vi lanserat en ny tjänst på vår hemsida. Där kan man boka ett videosamtal och få våra produkter demonstrerade för sig i lugn och ro från sitt hem. Responsen har varit väldigt positiv, speciellt för de som inte vill besöka offentliga miljöer nu under rådande pandemi, säger Jessica Thor, butikschef hos Wineandbarrels i Stockholm som ser fram emot att välkomna kunderna i det svenska Showroomet.

Wineandbarrels är Skandinaviens största specialist inom vinförvaring och tillbehör – allt från hyllor och kylskåp till karaffer och korkskruvar. Företaget såg dagens ljus 2008 och har sitt huvudkontor och butik i Hillerød norr om Köpenhamn. www.wineandbarrels.se

Infobox:
Adress: Hammarby Allé 146, 12066 Stockholm
Öppningsdag: 3. maj 2021
Läs mer på www.wineandbarrels.se

image_pdfLadda ner artikeln som PDFimage_printSkriv ut artikeln

RELATERAD LÄSNING