Hem Nyheter Investera i en pool för lyxiga hemestrar

Investera i en pool för lyxiga hemestrar

av Livets Goda

Hemestrar är den nya Thailandsresan och det är många svenskar som har fått upp ögonen för sin trädgård eller altan under den senaste tiden. För att få fram samma känsla som en härlig solsemester kan ge kan ni bygga ut altanen och installera en ny grill. Men är det något som verkligen ger rätt semesterkänsla så är det en pool.

Artikeln är i samarbete med Poolgiganten

Om du äger en trädgård så är det mycket som kan piffas till, men ett poolbygge är troligtvis det som ändrar trädgårdens intryck allra mest. En pool är helt enkelt ett lyxigt tillägg som uppskattas av alla, oavsett om man ska använda den själv eller bjuda in till poolfester. Många drar sig för att installera en pool, eftersom de tycker att det är svårt, dyrt och kräver mycket underhåll. Men det finns många företag i Sverige som kan hjälpa till med poolbygget för en rimlig summa.

Ta gärna in en offert för att se hur mycket ditt bygge kommer att kosta innan du spikar planerna, för det kan vara svårt att uppskatta kostnaderna själv. Det är framförallt underlaget i din trädgård som bestämmer hur mycket slutsumman blir. Är det lätt att gräva i marken blir det billigare, men om du till exempel bor på stenig mark så kommer slutnotan bli dyrare. Ibland kan inte poolen grävas ner i marken, utan måste vara friliggande. Fråga därför proffsen innan du börjar planera ditt bygge.

Underhåll av en pool

Poolens pH-värde måste ligga i intervallet 7,0-7,5 för att vara säker att bada i och för att vattnet inte ska skada poolen. För att upprätthålla pH-värdet tillsätter man olika medel som höjer eller sänker värdet. En pool måste även rengöras regelbundet för att vara säker att använda och för att den ska behålla sitt härliga, klara vatten. Det måste tillsättas klor då och då, samtidigt som det är viktigt att täcka över poolen när den inte används. Regn som faller i poolen påverkar pH-värdet negativt. Botten måste också rengöras från skräp, som löv och annat som hamnar i vattnet.

Det låter kanske som mycket underhåll, men idag finns det många olika produkter som underlättar skötseln av poolen. Det går till exempel att installera system som tillsätter klor och pH-neutraliserare automatiskt. En pooldammsugare håller botten fri från skräp och en UV-rengörare kan ge säker och effektiv rening som minskar användningen av klor. Det absolut viktigaste är dock ett bra poolöverdrag.

Genom att sätta dit en poolvärmare kan du även använda poolen på hösten och vintern. Det är en härlig känsla att kunna bada och simma i sin egen trädgård, samtidigt som installationen av en pool kan höja värdet på huset.

image_pdfLadda ner artikeln som PDFimage_printSkriv ut artikeln

RELATERAD LÄSNING