Hem Nyheter Investera i kryptovalutor ⁠— en del av livets goda?

Investera i kryptovalutor ⁠— en del av livets goda?

av Livets Goda

Att investera i kryptovalutor är en kittlande idé för många. Du kan ha tur och tjäna otroligt mycket pengar väldigt snabbt, men du kan förstås också ha otur. Precis som med vanlig aktiehandel så bör du se investering i krypto som något långsiktigt. Får du en stor vinst redan från början så kan du såklart nöja dig och plocka ut dina pengar. Men, med is i magen så tror många experter att du kan tjäna ännu mer. Det är aldrig en garanti, och framtiden är osäker. Dock så är det mycket som tyder på att kryptovalutornas tid bara har börjat. Idag så finns det till och med länder som infört Bitcoin som officiell valuta i landet. Det hade aldrig hänt för tio år sedan. Användningsområdena blir större och fler, vilket får många att tro att värdet kommer öka ytterligare. Att ha en global och säker valuta är en tanke som många ser som önskvärd. 

Artikeln är i samarbete med cryptomeister

Vad finns det för olika valutor?

I och med hur stort krypto blivit de senaste åren så har det uppkommit en mängd valutor. Som nybörjare kan det vara svårt att veta var man ska börja. De stora valutorna såsom Bitcoin, XRP, och Ethereum är ofta en bra start för den som inte handlat med krypto innan. Skulle du bestämma dig för exempelvis Ethereum så finns det mycket information att hämta. Detta är något som kan saknas på de allra minsta valutorna. Läs mer om Ethereum hos Cryptomeister och se om det är något för dig. Du kan även använda deras sida för att jämföra och registrera dig på många av de kryptomäklare som finns på marknaden. Skulle du vara intresserad av någon annan valuta, som XRP eller DogeCoin, så kan du även hitta mängder av information på sidan. Research är enormt viktigt innan man börjar investera, oavsett om det är krypto eller någon av de mer klassiska tillgångarna. 

Är det helt skattefritt?

Många svenskar försöker att undvika skatt på krypto. Det är inte något vi rekommenderar då det kan komma ikapp dig senare. Då sitter du där med en deklaration som du inte har råd att betala. Det är det ingen som vill. Idag ska du skatta både på mining och på de vinster du gör på dina investeringar. Det kan kännas tråkigt, och man kan känna att det inte känns värt. Men, Skatteverket får mer koll ju längre utvecklingen med krypto kommer. På samma sätt som du inte skulle fuska på deklarationen gällande något annat så bör du inte heller göra det med krypto. 

image_pdfLadda ner artikeln som PDFimage_printSkriv ut artikeln

RELATERAD LÄSNING