Irish Coffee Whip: Som vi tidigare rapporterat om så är det svårt att inte börja mixa drinkar på den irländska whiskeylikören som tagit en värld med storm – Shanky´s Whip – som med sin vaniljiga och karamelliga karaktär sitter som en smäck i så många tillfällen. Här har vi twistat om en klassiker som fungerar lika bra året runt – Irish Coffee, med shanky´s som bas – syndigt gott.
Glas på bild: Riedel Drink Specific Sour Optic, finns hos Sundqvist.se HÄR
Shanky’s Whip
Nr. 54177, 700 ml, 33%, 329 kr
Det är i sin Crème brûlée, vaniljkola och injusterade kaffekaramelliserade grundton både whiskeydistinkt kryddetsat och sött insmickrande. Pratar vi fruktighet så noteras äppelklubba med skal av karamelliserat socker med körsbärslager. Det bör även påpekas att Shanky´s i sin smakrikedom har ett ytterst silkigt drag i längden, vilket defacto också petar in lite strukturell finess i det hela och ger en stram slutkläm.
Här finner du Shanky´s Whip på Systembolaget
Så gör du en Irish Coffee Whip
6 cl Shanky´s Whip
6-8 cl kvalitativt varmt kaffe (vi valde Kafferosteriet Koppar)
Lättvispad grädde
Riven choklad
Häll i Shanky´s Whip i ett passande glas, följt av kaffe och rör om. Mot baksidan av en sked häller du sedan den försiktigt vispade eller skakade grädden. Avsluta med att riva över lite choklad. Klart för servering.
Mer inspiration: Cold Brew HÄR