Hem NyheterNyhet Mat & Restaurang ISH Spirits lanserar en ny alkoholfri tequila

ISH Spirits lanserar en ny alkoholfri tequila

av Livets Goda

Efter en 14 månader lång utvecklingsprocess lanserar ISH Spirits, ledande tillverkare av alkoholfria drycker, äntligen sin Mexican Agave Spirit – en ny tequila helt utan alkohol. Ett spritalternativ som är fullt av smaker enbart från naturliga ingredienser. Barmästaren och drinkboksförfattaren Mathin Lundgren har använt nya Mexican Agave Spirit för att skapa en sötsyrlig alkoholfri drink som passar sommaren.

Tequila-ISH product and lifestyle shoot.
Photography by:Emily Wilson Photography

Köpenhamnsbaserade ISH Spirits har ett av världens bredaste och mest prisbelönta sortiment av alkoholfria viner, sprit och färdigblandade drinkar. Nu ingår även den nya alkoholfria tequilan Mexican Agave Spirit i deras utbud. Det nya spritalternativet har tillverkats av agave och ekträ, som tillsammans ger den bekanta smaken av en tequila i klassisk reposado-stil, men utan alkoholen. Drycken har doften som förväntas av en tequila och lagrade eknoter.

– Det har tagit 14 månader att ta fram vår alkoholfria Mexican Agave Spirit, så vi är väldigt glada över att äntligen kunna presentera den. Vi har sett hur tequilan växer kraftigt i USA, där den nu är den tredje största spritkategorin. Eftersom det är vår mission att underlätta för alla att dricka mer medvetet, tycker vi att ett riktigt bra alkoholfritt alternativ för den som älskar tequila men som vill skippa alkoholen är ett måste, säger ISH:s grundare Morten Sørensen.

När den nya Mexican Agave Spirits skulle tas fram började man med att definiera tequilans olika smaknoter. Noterna återskapades sedan i nästa steg av utvecklingsprocessen, där man använde extrakt och destillat av olika växter. Här tillsattes också fröskal av chili för att få fram den hetta som alkoholen ger. Mexican Agave Spirit har inte bara testats och godkänts av ISH:s produktutvecklingsteam, utan även av bartendrar världen över.

Mathin Lundgren är en av de bartendrar som samarbetar med ISH Spirits och har testat den nya alkoholfria Tequilan. Han har också använt den för att skapa en sommardrink – Herb-ISH Paloma, se nedan

– Jag är imponerad av att ISH Spirits har lyckats få in så mycket smak i Mexican Agave Spirit. Min erfarenhet är annars att smaken i alkoholfri sprit lätt försvinner när man tillsätter andra ingredienser, så är det inte med Mexican Agave Spirit. Den har fantastiska egenskaper som gör att den fungerar väldigt bra som en drinkbas. Jag använder gärna ISH Mexican Agave i klassiska tequiladrinkar som gärna har en touch av en likör. Detta gör att man behåller drinkens DNA fast i ett alkoholsvagt utförande, säger Mathin Lundgren.

ISH Spirits tar alltid smaken ett steg längre, något som har lett till 40 internationella smakpriser.

Man hittar ISH Spirits Mexican Agave Spirit på www.ishspirits.se, Systembolaget, Mathem och utvalda restauranger. Priset är 199 kr.

Herb-ISH Paloma

Barmästaren och drinkboksförfattaren Mathin Lundgren samarbetar med danska ISH Spirits och har använt ISH Spirits nya alkoholfria tequila Mexican Agave Spirits för att skapa en härlig sötsyrlig sommardrink, Herb-ISH Paloma.

Ingredienser

 • 4 cl ISH Mexican Agave Spirit
 • 2,5 cl Färskpressad citronjuice
 • 2,5 cl Pink grapefruit cordial
 • 5 cl Sodavatten
 • 1 nypa rosa Himalayasalt
 • Den som vill ha i en liten mängd alkohol kan skikta 0,5 cl Mezcal överst i glaset
 • Kvist rosmarin för garnering

Instruktioner

 • Mät upp ISH Mexican Agave Spirit, citronjuice, pink grapefruit cordialoch sodavatten i ett highballglas.
 • Tillsätt is och rör tills drinken blivit kall.
 • Tillsätt en nypa rosa salt och garnera med en kvist rosmarin.
 • Den som vill ha i en liten mängd alkohol kan skikta 0,5 cl Mezcal överst i glaset, vilket tillför en rökig doft.
 • Vill man helt avstå alkohol rekommenderas att försiktigt bränna rosmarinen med en gasbrännare innan du tillsätter den, vilket också avger en härlig rökig doft.

RELATERAD LÄSNING