Hem NyheterNyhet WB ISH Spirits presenterar nästa generations alkoholfria spritsorter på Bartenders’ Choice Awards

ISH Spirits presenterar nästa generations alkoholfria spritsorter på Bartenders’ Choice Awards

av Christoffer Enquist

Köpenhamnsbaserade ISH Spirit är det första alkoholfria spritvarumärke att ingå partnerskap med  Nordens mest prestigefulla utmärkelse inom bar- och restaurangbranschen – Bartenders’ Choice Awards. Under prisgalan i Stockholm den 24 april kommer ISH Spirits för första gången att presentera de nya och förbättrade alkoholfria spritsorterna London Botanical, Caribbean Spiced och det senaste ISH-tillskottet Mexican Agave.

ISH grundades år 2018 av Morten Sørensen efter att han bestämt sig för att vara utan alkohol i 100 dagar. Han insåg då att utbudet för alkoholfria drycker var begränsat och skapade ISH för att göra det enklare att dricka medvetet.

Idag är företaget ledande på den alkoholfria marknaden med ett av världens bredaste och mest prisbelönta sortiment av alkoholfria viner, sprit och förmixade cocktails. ISH har vunnit fler än 40 internationella utmärkelser för sina smaker – hela nio av dem under förra årets Bartenders’ Brand Awards, som är en internationellt erkänd utmärkelse med några av branschens främsta yrkesmänniskor i juryn.

Under årets gala kommer ISH Spirits för första gången att presentera de tre nya alkoholfria spritsorterna London Botanical, Caribbean Spiced och det senaste ISH-tillskottet Mexican Agave.

– Vi har lagt 14 månader på att ta fram de här otroligt goda spritsorterna och är exalterade att äntligen få introducera dem för branschen. Vi är även väldigt stolta över att få lansera dem under Nordens mest prestigefyllda prisgala inom bar- och restaurangbranschen och dessutom vara det första alkoholfria varumärket som ingår partnerskap med BCA, säger ISH:s grundare Morten Sørensen.

Det Köpenhamnbaserade varumärket finns idag på 17 marknader och serveras på några av världens främsta restauranger, som Eleven Madison Park, Nobu och Danska Alchemist.

– Det är dags för Bartenders’ Choice Awards att också omfatta det växande utbudet av alkoholfria alternativ. Vi är glada över att välkomna danska ISH Spirits till oss och ser fram emot att få se dem servera goda drinkar och inspirera branschens bartenders till vad som går att göra utan alkohol, säger Joel Katzenstein på BCA.

ISH nya alkoholfria spritsorter
ISH Mexican Agave. ISH-familjens senaste tillskott är en alkoholfri tequila där agave och ekträ samsas med en rad andra ingredienser för att tillsammans ge en tequilaupplevelse i klassisk Reposado-stil. Det här är en perfekt bas för klassiska cocktails som Margarita och Paloma.

ISH London Botanical. En alkoholfri gin med de klassiska, förväntade enbärsnoterna men också korianderfrö och bitter apelsin. Tillsammans skapar de en komplex botanisk profil där chilifrön bidrar med en hetta som ersätter känslan av alkohol.

ISH Caribbean Spiced. En alkoholfri rom med smak av madagaskarvanilj, muskot och ugnsbakat äpple som ger den runda, lena upplevelse man kan förvänta sig av en klassisk, mörk rom.

De tre nya spritsorterna lanseras i maj på www.ishspirits.se, Systembolaget, Mathem och utvalda restauranger.

image_pdfLadda ner artikeln som PDFimage_printSkriv ut artikeln

RELATERAD LÄSNING