Italiensk mat- och vinfestival

Livets Goda 20 Aug, 2019
Vin En fem dagar lång mat- och vinfestival. Det kan alla som befinner sig i Stockholm den 4-8 september uppleva hos Eataly, det italienska matmeckat på Biblioteksgatan. På programmet står provningar, matshower och andra aktiviteter för både stora och små.

Under sommaren har matbutiken och restaurangerna genomgått stora förändringar. Det vill Eataly visa upp och fira.

— Vi vill bjuda in alla matälskare att smaka på och uppleva italiensk matkultur säger Marco Piarulli, vd på Eataly Stockholm.

Den stora festen ”Italian Wine and Food Festival” startar med vinprovningar under kristallkronorna på den italienska piazzan. Där får deltagarna lära sig om fem till tolv italienska viner och äta obegränsat av italienska tilltugg. Festivalen fortsätter sedan veckan ut med olika aktiviteter inspirerade av Eatalys tre grundpelare: att äta, handla och lära. Under festivaldagarna kommer besökarna kunna ta del av gratis aktiviteter som bland annat matlagningsshower, provsmakningar, trollerishow för barnen, och rundturen ”Italy is Eataly”.

— Tanken är att det ska vara en slags nyöppning där besökarna ska kunna uppleva Italien genom att ta del av det bästa Italien har att erbjuda. Det ska vara som att besöka Italien mitt i Stockholm, avslutar Marco Piarulli.

Italian Wine & Food Festival pågår 4-8 september.

Faktaruta:
Event: Italian Wine and Food Festival
Datum: 4 september 17.30-23.00 samt 5–8 september 
Var: Eataly Stockholm, Biblioteksgatan 5

Aktiviteter: bland annat vinprovningar, provsmakningar, rundturer, regionala temamiddagar, matlagningsshower och barnaktiviteter som ansiktsmålning, trollerishow och fiskdamm.


Lakritspucken - efterlängtad klassiker gör comeback!

Övrigt Nu släpps en god nyheten på länge, den efterlängtade Lakritspucken…
16 Sep, 2019

Nutritionisten Miriam Höglund om de fleromättade fetterna

Övrigt Miriam Höglund är Nutritionist, gruppträningsinstruktör och har en bakgrund i…
16 Sep, 2019

Svenska Norr Company har donerat 1 miljon vätskeersättningar

Övrigt 2018 lanserades drycken Norr av Norr Company med ambitionen att…
16 Sep, 2019

Moestue Grape Selections startar upp ett samarbete med vinproducenten Château Vignelaure i Sverige

Vin I Systembolagets fasta sortimentet så ligger Château Vignelaure Rouge 2011…
16 Sep, 2019

Scan lanserar sin bästa köttbulle någonsin

Mat och Restaurang Lagom till att vardag och rutiner dragit igång igen lanserar…
16 Sep, 2019

Saltå Kvarn lanserar nya ekologiska mellanmålsprodukter

Mat och Restaurang Saltå Kvarn vill förenkla för konsumenter att få i sig…
16 Sep, 2019

Renoveringarna som höjer värdet på bostaden

Övrigt Fyra av fem svenskar är villiga att betala extra för…
16 Sep, 2019

VegMe gör julbordsfavorit i vegansk tappning

Mat och Restaurang Allt fler svenskar efterfrågar ett grönare alternativ till sina klassiska…
16 Sep, 2019

Kronfågel: därför är kyckling framtidens mat

Mat och Restaurang Varannan svensk lider av klimatångest och sju av tio vill…
16 Sep, 2019

Gyllene veganbollar och gamla grödor bland höstens salladsnyheter

Mat och Restaurang Karljohansvamp, svenska äpplen, kål, majs och hirs! För den svenska…
16 Sep, 2019

Valio lanserar marknadens första laktosfria yoghurt utan tillsatt socker

Mat och Restaurang Nu blir Valio först med att erbjuda laktosfri yoghurt helt…
16 Sep, 2019

Upptäck Marabou Darkmilk – en helt ny chokladupplevelse

Övrigt Att Marabou kontinuerligt presenterar nya smakkombinationer är vida känt. I…
16 Sep, 2019

Amfora Vinbaren 111 - Vinbaren för amforaviner

Mat och Restaurang Vägg i vägg med persiska Shahrzad öppnade nyligen Amfora Vinbaren…
13 Sep, 2019

Wild Turkey Rare Breed - bourbon med fatstyrka

Whisky och Bourbon Wild Turkey Rare Breed är en bourbonwhiskey på naturlig fatstyrka.…
13 Sep, 2019

Vinkylen – var ska den stå?

Vin Att låta ett vin lagras gör som bekant att det…
13 Sep, 2019

Pågens Grötbröd

Mat och Restaurang Pågens nyckelhålsmärkta grötbröd med ”tugg” är en modern tolkning av…
13 Sep, 2019

Skånemejerier lanserar ”Allerum Gold”

Mat och Restaurang Skånemejerier utökar nu sitt sortiment av långlagrade ostar med ”Allerum…
13 Sep, 2019

”Crème de”: Bredbar fransk ost med smaker av Brie, Tryffel och Chèvre

Mat och Restaurang Président lanserar nu ”Crème de”, ett helt nytt sortiment av…
13 Sep, 2019

En god nyhet för tarmhälsan

Övrigt Vi nutidsmänniskor får i oss för lite fibrer. Kiviks Musteri…
13 Sep, 2019

Världspremiär från djävulens källare

Vin Diablo Black produceras av chilenska Concha y Toro och är…
13 Sep, 2019
Artikelarkivet