Hem Vinvärlden ”Jag vill att mina viner skall uttrycka min terroir, mitt land och mina vingårdar”

”Jag vill att mina viner skall uttrycka min terroir, mitt land och mina vingårdar”

av Livets Goda

“Från början omfattade egendomen 20 hektar och man odlade druvor men producerade inget eget vin utan sålde skörden till lokala producenter. När Federico 1980 återvände till egendomen startade han ett omfattande förändringsarbete som idag har lett till att Poliziano räknas till en av de stora kvalitetsproducenterna, inte bara i Toscana utan i hela Italien Att Poliziano fångat Livets Godas uppmärksamhet från början är inget nytt, och senast i Livets Goda #57 kan ni läsa ett större reportage om densamma. I måndags, den andra april, lanserade producenten ett nytt efterlängtat tillskott i rangen viner, nämligen Vino Nobile di Montepulciano Vigne Nuove 2008, och den har vi naturligtvis provat. Vino Nobile di Montepulciano Vigne Nuove 2008 (artikelnummer 2144, 149 kr) Snyggt kryddig doft med inslag av söta körsbär och lite nya fat. Rikt kryddig smak med fatkaraktär i elegant stil, med fina toner av plommon, körsbär och tobak och ganska lång eftersmak. 87 poäng Vinet är en så kallad strategisk lansering, vilket betyder att vinet kommer finnas på Systembolagets hyllor i minst 1 år. Det är ett bra kvalitativt vin som vi gärna rekommenderar. På länken HÄR kan ni se vilka Systembolag som har vinet på hyllan där ni bor.

RELATERAD LÄSNING