Hem NyheterNyhet WB Jägermeister Scholarship x Berlin Edition låter nya bartenders utvecklas i Berlin

Jägermeister Scholarship x Berlin Edition låter nya bartenders utvecklas i Berlin

av Livets Goda

Jägermeister arrangerar för tredje året i rad Jägermeister Scholarship x Berlin Edition. Ett stipendium som låter bartenders i början på sin karriär flytta till Berlin för en tre månader lång upplevelse. Utöver att bo och leva i en av världens mest spännande städer får de jobb på några av stadens bästa barer. Den digitala anmälan är nu öppen för deltagare från 18 länder som tävlar om tre åtråvärda platser.

Fram till och med den 16 april kan intresserade bartenders mellan 21 och 35 år i början på sin karriär söka till årets upplaga av Jägermeister Scholarship x Berlin Edition. Stipendiet låter tre personer flytta till Berlin i september. På plats i Berlin lär de sig från de bästa när de får jobb på några av stadens främsta barer.

– Jägermeister erbjuder stipendiet till unga nybörjare inom bartendervärlden och ger dem en förstahandsupplevelse av vårt Tyskland. Det handlar däremot inte om oss, det handlar om dem. Vi vill att de ska utvecklas, lära sig mer och uppleva olika barkulturer. Och Berlin har verkligen en speciell sådan, säger Nina Eggeling, Global Experiential Marketing Manager på Jägermeister.

I centrum för stipendiet står jobbet på en av Berlins mest namnkunniga barer under tre månader. Det är här stipendiaterna utvecklar sina färdigheter, samlar inspiration och upplevelser samt lär från sina mentorer. Men det slutar inte där. De får bland annat besöka Jägermeisters hem i Wolfenbüttel samt delta i seminarier och event som exempelvis Bar Convent Berlin, som är en av de viktigaste mässorna i branschen. Vinnarna får också bo tillsammans i en lägenhet i en av Berlins mest populära områden. Samtliga kostnader relaterade till deras vistelse i Berlin täcks av Jägermeister.

Bartenders från samtliga 18 medlemsländer i Hubertus Circle kan ansöka om stipendiet. Förra årets vinnare var Pia Köfler från Österrike, Josue Gonzalez från USA och Daniel Zigmund från Slovakien. Ella Lappalainen från Finland var en av första årets vinnare. Hon bor numera i Berlin dit hon flyttade för att fortsätta jobba på den bar hon jobbade i under stipendietiden.

Läs mer och ansök till Jägermeister Scholarship x Berlin Edition här.

image_pdfLadda ner artikeln som PDFimage_printSkriv ut artikeln

RELATERAD LÄSNING