Hem NyheterNyhet WB Jaguara mörk rom med 45 procent alkoholhalt

Jaguara mörk rom med 45 procent alkoholhalt

av Christoffer Enquist

Idag lanseras Jaguara rom på Systembolaget, vilket är en mörk rom med en alkoholstyrka på 45 procent. Ursprungslandet Guyanas landskapsdjur jaguaren har fått ge namn till destillatet.  

Jaguara

Guyana som ligger i nordöstra Sydamerika har stora regnskogsområden med rikt naturliv. Landets långa tradition av romtillverkning sträcker sig ända från mitten på 1600-talet. Guyana tillverkar rom i brittisk stil på melass från rörsocker och landet var länge en stor leverantör av rom till den engelska flottan.

– Med Jaguara rom har vi skapat en modern produkt för att attrahera nya konsumenter till den annars traditionella romkategorin, säger Filip Lundquist, VD på Umida Group. Den höga alkoholhalten är en smakbärare som ger rommen en kraftfull stil samtidigt som den upplevs som välbalanserad och mjuk.

Destilleringen av Jaguara sker i enkelpannor, så kallade pot stills vilket ger en kraftigare och mer smakrik sprit då fler aromer blir kvar i destillatet. Därefter sker lagringen av rommen i upp till 15 år på bourbonfat.

Lanseringen av Jaguara rom sker idag den 2 mars genom Systembolagets ordinarie sortiment.
Systembolagets ordinarie sortiment, 245 butiker
Artikelnummer: 355
Pris: 449 kr
Producent: Umida Partners AB
Leverantör: Umida Partners AB
Alkoholhalt: 45%
Ursprung: Guyana

image_pdfLadda ner artikeln som PDFimage_printSkriv ut artikeln

RELATERAD LÄSNING