Hem Whisky & Bourbon James Gin – Från ett kallt skjul i Wiltshire till Systembolaget

James Gin – Från ett kallt skjul i Wiltshire till Systembolaget

av Livets Goda

James Gin: James May, känd från ett halvpopulärt TV-program kallat Top Gear, har tagit steget in i gin-världen genom att skapa James Gin. Tillsammans med Hugh Anderson från Downton Distillery skapade May sina första giner avsett för att säljas på hans egna pub “The Royal Oak”. Innovativa smaker blandat med en stor dos brittisk humor har resulterat i dessa skapelser.

James GinJames May och Hugh Anderson från Downton Distillery har genom sitt samarbete skapat James Gin, en blandning av klassiskt ginhanverk, kombinerat med okonventionella smaksättningar. Enligt James så behöver varje någorlunda
respekterad Hollywood skådespelare ge sig in i spritbranschen nuförtiden. Gin är enklare än whisky (man behöver inte vänta i 10 år på resultatet) och mer intressant än vodka (som inte har någon smak, vilket därför är poänglöst) .

Det viktigaste för James var att han faktiskt skulle vara ytterst delaktig i projektet, istället för att gå i fällan och lansera en produkt utan hans DNA i sig på riktigt. Sagt och gjort så hörde han av sig till Downton Distillery för att göra en testbatch till sin pub i Swallowcliff. De första 1 400 flaskorna sålde slut omgående. Resten är som man säger historia, även om James
Gin är ett väldigt ungt företag.

James tar inspiration från sina resor i “Top Gear” och “Grand Tour” tjänst. Den första produkten, Asian Parsnip, hyllar både hans hemland England med palsternackan, samt alla de resor till Asien som han har fått göra på TV-producenters  bekostnad.

James gin på Systembolaget

Asian Parsnip
Nr 85726, 700 ml, 499 kr

American Mustard
Nr 85735, 700 ml, 499 kr

RELATERAD LÄSNING