Jenlain Blonde special

Livets Goda 22 Sep, 2010
Whisky och Bourbon Den nya favoriten Jenlain Blonde special introducerades för första gången i Sverige, redan i mars månad på Systembolaget och har under sommaren etablerat sig som en av de mest intressanta öl nyheterna på burk i år
Le Salon International de l´Agriculture Jenlaine Blonde vann bronsmedalj på Le Salon International de l´Agriculture i Paris 2010 och detta är en mässa och utställning som saknar motstycke i övriga europeiska länder. Den pågår varje år mellan den 27 februari och 7 mars. Mässan är den näst största i Paris och har ca 700.000 besökare och höjdpunkten är när årets priser delas ut till producenterna. Självfallet bedöms produkterna av en mycket eminent jury som synar allt från viner, vanilj, choklad och öl i en sorts fransk mat och dryckes olympiad med anor från 1800-talet. Det hemliga receptet Jenlains öl bryggs uteslutande på vatten från en underjordisk källa med en speciell mineralsammansättning. Tre sorters malt ingår och tre olika typer av humle från Alsace, för att uppnå ölens unika smak. Själva receptet är förstås hemligt. Även tjeckisk humle ingår för att ge ölen en utmärkande men mild och lång bitter eftersmak. Ölen är fruktig och balanserad med tydlig maltarom och med inslag av ljust bröd, aprikos, honung, citrus och örter. Enda franska ljusa lagern Jenlain Blonde special har under sommaren nått ut till privatkonsumenterna på ett naturligt sätt eftersom det är den enda franska ljusa lagern, annars är det mest Belgiskt och en och annan dansk och engelsman inne på Systembolaget. Även kultur etablissemangen i Södra Sverige har uppskattat Jenlain Blonde special. Självfallet väntas försäljningen öka ytterligare efter en större kampanj som kommer starta under oktobermånad. Aluminium burken har en designmässig retro känsla och passar in som en skön vintage flickvän till de annars rätt manliga sorterna och har även blivit utsedd som den snyggaste (!) burken på systemet. Bryggeriet Bryggeriet drivs av familjen Duyck sedan 1922, nu inne på fjärde generationen bryggare. Regionen är den främsta inom fransk ölproduktion. Bryggeriet är landets näst största oberoende bryggeri, med en årlig produktion på mellan 12 och 15 miljoner liter öl. Jenlain Blonde special Pris: 12.90:- (33 cl), artikelnummer 1387

Dafgårds lanserar tre nya rätter tillsammans med TV-kocken Wichudaporn Chaiyasaeng

Mat och Restaurang Nu lanserar Dafgårds ett samarbete med TV-kocken Wichudaporn som var…
19 Sep, 2019

Les Chétillons 2012 lanseras 20 sept

Vin Pierre Péters prestigechampagne Les Chétillons är något alldeles extra. De…
19 Sep, 2019

Korvfestivalen och Poppels inleder samarbete

Whisky och Bourbon Den 11 – 12 oktober arrangeras Korvfestivalen för första gången…
19 Sep, 2019

Öppet Hus på Kiviks Musteri under Äppelmarknaden

Whisky och Bourbon Det är mitt i skördetid och traditionsenligt är det Äppelmarknad…
19 Sep, 2019

Årets konditor koras på Bak- & Chokladfestivalen

Mat och Restaurang En av höjdpunkterna under Bak- & Chokladfestivalen, 10-13 oktober på…
19 Sep, 2019

McDonald's i Sverige får ny VD

Mat och Restaurang Den 1 oktober tillträder Joachim Knudsen som VD för McDonald’s…
19 Sep, 2019

Kiviks Musteri lanserar Björn Ranelid Paradismust

Whisky och Bourbon Ett unikt samarbete mellan Björn Ranelid och Kiviks Musteri, där…
19 Sep, 2019

Arla lanserar världens första klimatneutrala mejerisortiment

Mat och Restaurang Nu går de ekologiska Arlabönderna före och inför ytterligare höjda…
19 Sep, 2019

Fanta lanserar sin "läskigaste" nyhet någonsin

Övrigt För att göra Halloween ännu "läskigare" lanserar Fanta Dark Mystery…
18 Sep, 2019

Lättillgängliga viner ställer höga krav på tekniken

Övrigt Aldrig någonsin har väl den tekniska utvecklingen gått i en…
18 Sep, 2019

Gillar du romproducenten Diplomático? Ta chansen att medverka på en provning i romens tecken

Whisky och Bourbon Den 24:e september kan du lära dig mer om Diplomático…
18 Sep, 2019

Malaco Vattenmeloner

Övrigt Malaco Vattenmeloner är ett syrligt gelégodis med vattenmelonsmak som tilltalar…
18 Sep, 2019

Satsa matsvinnet på börsen och tjäna 200 000 kronor på 20 år

Mat och Restaurang Mat står för 25 procent av svenskars klimatpåverkan och varje…
18 Sep, 2019

Kinas ambassadör studerade svensk livsmedelsproduktion i Skåne

Mat och Restaurang Kinas ambassadör Gui Congyou besökte igår flera lantbruk och produktionsanläggningar…
18 Sep, 2019

Hennessy VS i nytt samarbete med Felipe Pantone

Whisky och Bourbon I augusti lanseras Hennessy VS med en design som tagits…
17 Sep, 2019

Findus lanserar Pease Bowls: veganska färdigrätter gjorda på ärtprotein

Mat och Restaurang Under 2018 lanserade Findus sitt nya produktsortiment Pease – Bra…
17 Sep, 2019

Portvinsfat i Mackmyras nya säsongsutgåva

Whisky och Bourbon Mackmyra har tillsammans med den portugisiska portvinsproducenten Quinta Do Vallado…
17 Sep, 2019

Nordens bästa vinlistor utses på söndag

Vin Den 22 september utses Nordens bästa vinlistor av vinguiden Star…
17 Sep, 2019

Rekordsvag krona och elbrist hotar framtiden för svensk livsmedelsindustri

Mat och Restaurang För den svenska livsmedelsindustrin bjöd årets andra kvartal på ökade…
17 Sep, 2019

Höstens nyhet från Oumph! rullar in

Mat och Restaurang Från och med vecka 38 släpps nu Oumph!’s nyhet för…
17 Sep, 2019
Artikelarkivet