Hem Mat & Restaurang Jimmi Eriksson är Årets Kock 2016

Jimmi Eriksson är Årets Kock 2016

av Livets Goda

Jimmi Eriksson var den av finalisterna som lyckades bäst med tävlingsuppgifterna i finalen idag, att på fem timmar tillaga två varmrätter. Huvudråvaran i tävlingsrätt 1 var odlad norsk hälleflundra och norsk kungskrabba. Tävlingsrätt 2 bestod av rådjurssadel från sydöstra Sverige. Den färdiga rätten på tallrik skulle bestå av minst 50 procent grönsaker. Vid prisceremonin på Annexet i Stockholm idag fick Jimmi Eriksson ta emot mejerimedaljen i guld av H.K.H. Prins Carl Philip i närvaro av Sven-Erik Bucht, landsbygdsminister, Hanna Halpern VD Årets Kock och Fredrik Eriksson, Årets Kock 1987 och juryns ordförande. Jimmi Eriksson jobbar idag på Lilla Ego. Juryns motivering lyder: Med rötterna i den svenska traditionen men i ett nutida utförande. Mejerimedaljen i silver gick till Johan Backeus, Aveqia och i brons till David Lundqvist, Gute Grill och Bar.

image_pdfLadda ner artikeln som PDFimage_printSkriv ut artikeln

RELATERAD LÄSNING