Hem NyheterVinnyhet João Portugal Ramos mottar hyllningspris från Revista de Vinhos

João Portugal Ramos mottar hyllningspris från Revista de Vinhos

av Livets Goda

João Portugal Ramos, grundare av João Portugal Ramos Vinhos, tilldelades det ärorika hyllningspriset av Revista de Vinhos för sin enastående karriär inom den portugisiska vinnäringen. Den 27:e upplagan av utmärkelsen “Best of the Year” ägde rum i Oporto, Portugal, där de bästa inom vin-, gastronomi- och turismsektorerna 2023 korades.

Utmärkelsen mottogs av João Portugal Ramos med stor uppskattning och ödmjukhet. I sitt tal framhöll producenten och vinmakaren bakom ikoniska varumärken som Ramos Reserva i Alentejo och Duorum i Douro-regionen, sin över 40 år långa karriär inom vinindustrin och de djupgående förändringarna som har ägt rum under de senaste fyra decennierna. Förändringar som hans generation i stor utsträckning har bidragit till. Han betonade vikten av att sträva efter hög kvalitet inom branschen och uppmanade alla producenter att noggrant överväga detaljerna, då det är i sammansättningen av alla detaljer som framgång uppstår. Dessutom, som en av de stora framgångarna för hans generation, påpekade han att dagens vinmakare är avgörande för vinprojektens framgång och för branschen som helhet.

João Portugal Ramos och hans team har de senaste årtionden kontinueligt arbetat för att lansera högkvalitativa viner som både vittnar om ursprunget och det gedigna hantverket, samt att hålla jämna steg med den föränderliga tiden. Pristagaren avslutade sitt tal med att uttrycka stolthet över den nya generationen, särskilt över sina barn, som framgångsrikt kommer att fortsätta att leda gruppen framgent. João Portugal Ramos Vinhos producerar 7,5 miljoner flaskor och exporterar i dagsläget till 50 länder.

Enligt Revista de Vinhos är den utmärkelse som tilldelats João Portugal Ramos ett erkännande för hans anmärkningsvärda professionella och personliga prestation, en karriär dedikerad åt att förbättra vinproduktionen och hans företag, som skapar referensvarumärken i Portugal och världen över.

Nuno Guedes Vaz Pires, redaktör för Revista de Vinhos, gav följande motivering till pristagaren:

”Det är allt svårare att hitta någon som har byggt upp en så värdefull karriär som João Portugal Ramos i sitt eget namn. Därför anser vi att vinbranschen är skyldig honom denna hyllning, för att framhäva det bidrag han har gett till Alentejo-regionen sedan 1980-talet och till portugisiska viner som helhet i nutid.”

RELATERAD LÄSNING