Joel ska få oss att äta grönare

Livets Goda 11 Mar, 2019
Mat och Restaurang Hur fixar man nyttiga fredagschips av jordärtskockan? Vad är en Butternutpumpa? Och hur lagar man ugnsrostad rotselleri? Joel Waje, som jobbar med smakutveckling av Santa Maria-produkter, ska dels öka intresset för att äta grönt, dels lära oss mer hur säsongens grönsaker kan varieras och tillagas. Allt med ambitionen att få oss att äta både hälsosamt och gott, året om.


Allt fler vill äta mindre kött och mer grönt, både för hälsans och miljöns skull. På Paulig Foods, med varumärkena Santa Maria, Risenta och Gold&Green i sortimentet, satsar man på att både utbilda och ge inspiration till konsumenter som vill leva lite grönare. ”Joels grönsaksskola” erbjuder recept och fakta om säsongens grönsaker och en mängd tips och tricks för att göra varje måltid godare och grönare.

Joel Waje, som står bakom grönsaksskolan, är en av flera smakutvecklare hos Paulig Foods och har lång erfarenhet som kock i restaurangbranschen. Hans filosofi är att hålla grönsaken i fokus och välja kött, fisk eller fågel mer som ett tillbehör.

- Eller varför inte skippa animaliskt protein helt och hållet? Det gör gott för både hälsan och miljön. Dessutom är det supergott. Testa till exempel mitt recept på vegetarisk svamp- och korngrynsrisotto med brysselkål*, säger Joel.

Som barn hjälpte Joel gärna föräldrarna med grönsaksodlingen och ser det som en självklarhet att ta tillvara på allt; även en krokig morot är en god morot.

- Grönsaker är bland de livsmedel i hemmet som slängs mest. Det vill vi ändra på. Förhoppningsvis kan inspiration, kunskap och praktiska tips bidra till att konsumenten ser möjligheterna som finns i kylens grönsakslåda, avslutar Joel.


BESÖK JOELS GRÖNSAKSSKOLA
http://santamaria.se/gronsaksskolan/
*Samtliga Joels recept återfinns på webben (se länk ovan)


Nyheter från High Coast Whisky - Origins är påväg

Whisky och Bourbon Just nu är High Coasts nya whiskyserie Origins på väg…
22 Mar, 2019

Fyra godheter från Charles Smith lanseras på Systembolaget idag

Vin Premium Den 22:a mars lanseras inte mindre än fyra viner, dedikerade…
22 Mar, 2019

Nu lanseras ekologisk mat för hundar och katter

Övrigt Den ekologiska mat-trenden når nu också djurmat när det italienska…
22 Mar, 2019

Piccini Memoro med ny kostym

Vin Det italienska rödvinet Piccini Memoro som svenskarna lärt känna under…
22 Mar, 2019

Domaines Paul Mas är bästa franska producenten i Mundus Vini 2019

Vin I vintävlingen Mundus Vini 2019 står vinproducenten Domaines Paul Mas…
21 Mar, 2019

OO Brewing till En Öl & Whiskymässa i Göteborg

Whisky och Bourbon Svenska Dryckesmässor är glada över att ha med sig ett…
21 Mar, 2019

Nyheter från Springbank i april på Systembolaget

Whisky och Bourbon Den fjärde och femte april lanseras en exklusiv samling buteljer…
21 Mar, 2019

Plantation återlanserar Experience Pack

Whisky och Bourbon Efter hög efterfrågan återlanserar nu topproducenten Plantation Rum sin förpackning…
21 Mar, 2019

Årets Kock lanserar Årets Kockelev och Årets Kockelever

Mat och Restaurang Årets Kock lanserar ungdomstävlingarna Årets Kockelev och Årets Kockelever i…
21 Mar, 2019

Njutningstips till fredagskvällen

Övrigt När arbetsveckan nått sitt slut finns det få saker lika…
20 Mar, 2019

Nytt besöksrekord för Malmö öl- och whiskyfestival – 13 567 besökare drack 20 000 liter öl i helgen

Whisky och Bourbon I helgen arrangerades Malmö öl- och whiskyfestival för sjunde gången.…
20 Mar, 2019

Vårens första mat- och dryckesmässa Malt, Mat & Destillat

Mat och Restaurang Malt, Mat & Destillat är den urbana mötesplatsen för alla…
20 Mar, 2019

Premiär för Kiviks Musteris skånska ciderprovningar på Solnäs Gård

Whisky och Bourbon Kiviks Musteri vill lyfta skånsk cider genom att arrangera ciderprovningar…
20 Mar, 2019

Bodega Aleanna El Enemigo Malbec 2013 i lager hos Winefinder

Vin Bodega Aleanna El Enemigo Malbec 2013 har hedrats med hela…
19 Mar, 2019

Kiviks Musteri skippar sugrören i sin senaste satsning

Övrigt Kiviks Musteri lanserar nu en ny apelsinjuice och sin klassiska…
19 Mar, 2019

Kilchoman STR Csk Matured kommer till Sverige

Whisky och Bourbon Kilchoman STR Cask Matured är en ny buteljering från det…
16 Mar, 2019

The Kraken Black Spiced Rum

Whisky och Bourbon Myten om havsmonstret The Kraken ligger till grund för romvarumärket…
18 Mar, 2019

Svenska Kocklandslagets VM-vinnarmeny lanseras på Viking Cinderella

Mat och Restaurang I november 2018 vann Svenska Kocklandslaget VM i Luxemburg med…
18 Mar, 2019

No thyme to waste

Mat och Restaurang Spruckna tomater, lökskal, utgången mjölk och äpplen med fläckar på.…
18 Mar, 2019

Akebono expanderar och nyrekryterar Dan Jay-Olsson

Whisky och Bourbon Nu får Akebono, Sveriges ledande sakeimportör i ledning av Åke…
18 Mar, 2019
Artikelarkivet