Joel ska få oss att äta grönare

Livets Goda 11 Mar, 2019
Mat och Restaurang Hur fixar man nyttiga fredagschips av jordärtskockan? Vad är en Butternutpumpa? Och hur lagar man ugnsrostad rotselleri? Joel Waje, som jobbar med smakutveckling av Santa Maria-produkter, ska dels öka intresset för att äta grönt, dels lära oss mer hur säsongens grönsaker kan varieras och tillagas. Allt med ambitionen att få oss att äta både hälsosamt och gott, året om.


Allt fler vill äta mindre kött och mer grönt, både för hälsans och miljöns skull. På Paulig Foods, med varumärkena Santa Maria, Risenta och Gold&Green i sortimentet, satsar man på att både utbilda och ge inspiration till konsumenter som vill leva lite grönare. ”Joels grönsaksskola” erbjuder recept och fakta om säsongens grönsaker och en mängd tips och tricks för att göra varje måltid godare och grönare.

Joel Waje, som står bakom grönsaksskolan, är en av flera smakutvecklare hos Paulig Foods och har lång erfarenhet som kock i restaurangbranschen. Hans filosofi är att hålla grönsaken i fokus och välja kött, fisk eller fågel mer som ett tillbehör.

- Eller varför inte skippa animaliskt protein helt och hållet? Det gör gott för både hälsan och miljön. Dessutom är det supergott. Testa till exempel mitt recept på vegetarisk svamp- och korngrynsrisotto med brysselkål*, säger Joel.

Som barn hjälpte Joel gärna föräldrarna med grönsaksodlingen och ser det som en självklarhet att ta tillvara på allt; även en krokig morot är en god morot.

- Grönsaker är bland de livsmedel i hemmet som slängs mest. Det vill vi ändra på. Förhoppningsvis kan inspiration, kunskap och praktiska tips bidra till att konsumenten ser möjligheterna som finns i kylens grönsakslåda, avslutar Joel.


BESÖK JOELS GRÖNSAKSSKOLA
http://santamaria.se/gronsaksskolan/
*Samtliga Joels recept återfinns på webben (se länk ovan)


Primörtur under Matrundan på Österlen

Whisky och Bourbon Under årets Matrunda på Österlen kan man följa med på…
24 May, 2019

Rysk ”lågalkohol-vodka” släpps på Systembolaget

Whisky och Bourbon Ryska White Lake Vodka 40% lanserades i mars 2017 och…
24 May, 2019

Organic Value – ett lyckat första besök i Sverige med fokus på Italien och ekologiskt

Vin Den 20:e maj besökte den Italienska vinmässan ”Organic Value” Sverige…
24 May, 2019

Stockholms Bränneri släpper Akvavit

Whisky och Bourbon Den 5 juni, 10:00 släpps Stockholms Akvavit som får sin…
24 May, 2019

Nytt utbildningssamarbete ska få fler kockar i arbete

Mat och Restaurang I ett gemensamt initiativ för att minska bristen på kockar…
24 May, 2019

Karibiska smaker i Årets Sill 2019

Mat och Restaurang Aldrig tidigare har Årets Sill haft en så stor och…
24 May, 2019

City Gross nya koncept: Mindre butiker i centrala lägen

Mat och Restaurang Bergendahls Food vill komma närmare kunderna i stadskärnorna och lanserar…
24 May, 2019

Kockarna som är vidare i Årets Kock 2019

Mat och Restaurang Nu är det klart vilka 24 kockar som går vidare…
23 May, 2019

Jameson tar fram drink till Sweden Rock – The Sweden Rocktail

Whisky och Bourbon För dig som i år besöker Sweden Rock Festival ges…
23 May, 2019

Kronan, höga kostnader för arbetskraft och myndighetskrångel hämmar svenska livsmedelsföretag

Övrigt Enligt den svenska livsmedelsindustrin är Sveriges styrkor jämfört med våra…
23 May, 2019

GLÖET vann guld i Women’s Wine & Spirits Awards i London

Vin Women’s Wine & Spirits Awards som anordnas i London har…
23 May, 2019

Larsa Foods inleder grillsäsongen med en ny grillost

Mat och Restaurang Efterfrågan på Halloumi och övriga grillostar har ökat markant i…
22 May, 2019

Årets Kock rekryterar Vanja Vilbern till Marknads- och Partnerchef

Mat och Restaurang – Jag ser verkligen fram emot att få vara med…
22 May, 2019

Den 1 juni lanseras Orval trappistöl på nytt

Whisky och Bourbon Orval är tillbaka! Den 1 juni lanseras Orval på Systembolaget.
22 May, 2019

Leif GW Persson lanserar GW:s Rosa

Vin Efter fjolårets succé med GW:s RÖDA och GW:s VITA har…
22 May, 2019

Talisker bjuder in till fiskeäventyr i Fiskebäckskil

Whisky och Bourbon Whiskyvarumärket Talisker lanserar ett fiskeäventyr i Fiskebäckskil tillsammans med Restaurang…
22 May, 2019

City Gross e-handel slår försäljningsrekord – lanserar fler matkassar

Mat och Restaurang City Gross e-handel fortsätter att gå starkt framåt i och…
22 May, 2019

Arla Köket® lanserar nya desserter

Mat och Restaurang Lagom till att sommaren gör entré lanserar Arla Köket fräscha…
22 May, 2019

Downtown Camper öppnar hållbart café

Mat och Restaurang Den 1 september slår Downtown Campers nya café upp portarna…
22 May, 2019

Dags för Ostens Dag 27:e maj

Mat och Restaurang Nu firas snart ostens dag! Svenskar är storkonsumenter av ost…
22 May, 2019
Artikelarkivet