Hem NyheterNyhet WB Johnnie Walker firar 200 år – Släpper 4 limiterade flaskor

Johnnie Walker firar 200 år – Släpper 4 limiterade flaskor

av Livets Goda

John Walker fick verkligen känna på vilken hård plats världen var 1819 då ett spadtag jord täckte den sista synliga delen av hans fars kista. Det fanns ingen tid över för att sörja. Familjens gård såldes och alla pengar gick till att öppna en liten matbutik i Kilmarnock. Det visade sig dock vara en bra idé då det snart framkom att John var en riktig affärsman med känsla för whiskytillverkning.

Förr i tiden så var de allra flesta whiskysorterna single malts, vilket gjorde att de sällan smakade likadant två flaskor i rad. John kom på idén att blanda de olika lokala whiskysorterna till en blend, som skulle ge identisk smak varje gång du drack whiskyn. Denna ikoniska process blev hörnstenen i att göra Johnnie Walker till den bästsäljande whiskyn på marknaden, känd i jordens fyra hörn.

För att fira 200-årsjubileet lanserar Johnnie Walker fyra limited edition whiskys, som alla hyllar den fantastiska resan, den banbrytande metoden och kvaliteten som har definierat varumärket ända sedan John Walker öppnade sin lilla butik 1820.

“Vi vill visa upp denna 200-åriga resa genom att lansera dessa fyra exlusiva limited edition whiskys. De är en hyllning till vart vi kommer ifrån. Men kanske mer än så, de ger uttryck för vad vi kan åstadkomma idag och framöver.” säger John Williams, Global Scotch Director på Diageo. Han fortsätter: “Johns glöd, vision och entrepenörskap är nyckeln till att Johnnie Walker som varumärke har växt sig så starkt genom åren. Detta lade också grunden till en ny framtid inom skotsk whisky, då hans sätt att framställa whisky på har inspirerat alla följande generationer av whiskytillverkare.”

Varje jubileumsutgåva är en hyllning till varje unik del av denna 200-åriga resa.

JOHNNIE WALKER BLUE LABEL 200TH ANNIVERSARY LIMITED EDITION DESIGN
Den nya designen för limited edition flaskorna har illustrationer som ger liv till den 200-åriga resa som John Walker & Sons och Johnnie Walker gjort, med hyllning till några av de stora städer och länder som har varit del av denna inspirerande historia ända sedan 1820.

JOHNNIE WALKER BLUE LABEL LEGENDARY EIGHT
Denna exlusiva utgåva är en hyllning till ett 200-årigt hantverk. Det är en Scotch, gjort på whisky handplockad från endast åtta legendariska destillerier som alla fanns 1820, men också med några sällsynta smaker från ”spökdestillerier” som varit stängda länge.

JOHN WALKER & SONS BICENTENARY BLEND
Denna whisky tar en med på en doftresa tillbaka till gångarna i John Walkers första butik i Skottland, med rika nyanser som återskapar de smakerna som formade John Walkers fantasi. Den är tillverkad med sällsynta och exceptionella whiskys, som alla är lagrade minst 28 år, med whiskys från ”spökdestillerier” som varit stängda länge så som Pittyvaich, Cambus och även Port-Ellen som ska öppnas igen.

JOHNNIE WALKER MASTER’S RUBY RESERVE
Johnnie Walker Master’s Ruby Reserve är en balanserad 40-årig Scotch. Johnnie Walker Master’s Ruby Reserve är den dyraste JW whiskyn som någonsin sålts på Systembolaget, till ett pris av 179 900 SEK.

Alla fyra exlusiva utgåvor kommer lanseras i oktober och framåt beroende på marknadsdistribution och tillgänglighet under en begränsad tid.*

image_pdfLadda ner artikeln som PDFimage_printSkriv ut artikeln

RELATERAD LÄSNING