Johnnie Walker tar hem guldmedaljer för alla sina whiskys vid ISC

Skotska whiskyn, Johnnie Walker, sopade banan vid prestigefyllda International Spirits Challenge (ISC) och tog hem guldmedaljer för alla sina whiskys.

Vinsten kommer i samband med att Johnnie Walker i år firar 200 år sedan grundaren John Walker för första gången öppnade dörrarna till en liten livsmedelsbutik i Skottland och startade en resa som tog Johnnie Walkers whiskys världen över. Även om det hör till vanligheterna att Johnnie Walker-whiskys presterar bra i tävlingar så är det första gången i ISC: s 25-åriga historia som alla Johnnie Walker-varianter som deltar vinner guldmedaljer.

ISC är en av de mest tongivande och inflytelserika sprittävlingarna i världen. Den stöds av många av världens ledande spritproducenter och ses som den internationella stämpeln för kvalitet och excellens.

I årets tävling var de varianter av Johnnie Walker som deltog: Johnnie Walker Red Label, Johnnie Walker Black Label, Johnnie Walker Double Black, Johnnie Walker Green Label, Johnnie Walker Gold Label Reserve och Johnnie Walker Blue Label – och alla fick den eftertraktade guldmedaljen.

Vinsterna i ISC kommer i anslutning till att Johnnie Walker Blue Label utnämnts till världens bäst blandade skotska whisky i Scotch Whisky Masters-tävlingen, som delas ut av Scotch Malt Whisky Society. En av domarna, den respekterade whiskykommentatorn Karen Taylor påpekade: ”Från näsan till gommen till slutet, allt utvecklades och fortsatte att leverera mer och mer. Det bara fortsatte att öppnas. Detta var ett exempel på hur icke-lagrade whisky verkligen kan leverera kvalitet. ”

Johnnie Walkers Global Brand Director, Julie Bramham säger: ”Det känns fantastiskt att fira 200 år sedan vår resa startade genom att sopa banan med guldmedaljer vid denna prestigefyllda tävling. Det är en fantastisk prestation och en som vi längtar efter att fira med dem som har varit en del av detta i så många år. Detta är ett erkännande av vårt engagemang för kvalitet och vårt lilla team av experter inom whiskytillverkning, ledd av Johnnie Walker Master Blender Jim Beveridge, som skickligt övervakar och konsekvent upprätthåller kvaliteten på alla våra whiskys”.