Johnny’s® lanserar svart majonnäs

Livets Goda 14 Mar, 2019
Mat och Restaurang Inför årets grillsäsong lanserar Johnny’s® en helt ny produktserie – majonnäser. Nyheterna kommer i tre varianter: American Style Mayo, Hickory Mayo och Black Garlic Mayo.

Johnny’s® majonnäser hämtar inspiration från det amerikanska kö­ket och passar till grillade burgare, pommes frites eller som dipp till grillade grönsaker. Johnny’s® mayo finns både som naturell och i två smaker – hickory och black garlic. Majonnäserna produceras i Johnny’s® fabrik i Eslöv av utvalda råvaror som ägg från frigående höns och rapsolja.

Johnny’s® American Mayo är len och frisk med en krämig konsistens och fin syra. Den harmonierar fint med andra smaker och är därför en bra grund i en sås eller dressing. Servera den tillsammans med grillade kycklingvingar eller låt den utgöra basen i en hemgjord coleslaw.

Johnny’s® Mayo Hickory är smakrik och rökig med en eldig färg. Dubbelrökt pap­rika, hickory, cayennepeppar och farinsocker ger en balanserad smak som passar perfekt som dressing på en klassisk burgare eller som tillbehör till grillat kött.

Johnny’s® Mayo Black Garlic är en svart vitlöksmajonnäs med en rund, karamelliserad och brynt smak. Den fermenterade vitlöken ger tillsammans med den rostade löken en tydlig karaktär. Servera den som tillbehör till heta calamares, kyckling eller i en wrap med grönsaker och grillad haloumi.

Black garlic är en form av fermenterad vitlök. Den karaktäristiska smaken och färgen ut­vecklas genom en process som kallas maillardreaktion – en reaktion mellan kolhyd­rater och aminosyror. Black garlic är rik på den femte grundsmaken umami som karaktärise­ras av sin fyllighet.

Du hittar Johnny’s® majonnäser på ICA och Coop. Rekommende­rat cirkapris är 23 sek. Majonnäsen säljs i en genomskinlig squeezeflaska om 250 ml. Samma material i flaska och kork underlättar återvinning.


Valio lanserar alternativ ost från växtriket

Mat och Restaurang Valio lanserar Oddlygood® Veggie – ett veganskt alternativ till ost…
20 May, 2019

Världens längsta falafelrulle serverades i Hjällbo

Mat och Restaurang Hjällbo är ny världsmästare i falafelrulle. I dag serverade bostadsbolaget…
20 May, 2019

Säg cheeeeese till Almondys nyhet

Mat och Restaurang Tidigare har många behövt baka för att kunna bjuda på…
20 May, 2019

Carlshamn släpper vegansk innovation

Mat och Restaurang Carlshamn Fyra Frön är ett veganskt bredbart pålägg tillverkat på…
17 May, 2019

Premiär för Koreansk BBQ

Mat och Restaurang I juni startar man upp Koreansk BBQ på OGBG –…
17 May, 2019

Glenmorangies hållbarhetssatsning ska få ostron att återvända till våra nordiska vatten

Whisky och Bourbon Nästa vecka, den 21-23 maj, är det skotska whiskyföretaget Glenmorangie…
17 May, 2019

Nespresso & Podd

Whisky och Bourbon I samarbetet mellan Caran d'Ache och Nespresso har nu version…
17 May, 2019

Världens bästa Single Malt släpps i Sverige – begränsat antal

Whisky och Bourbon Teeling Whiskey 24 Year Old Single Malt fick nyligen pris…
17 May, 2019

Nu kommer High Coast 63

Whisky och Bourbon Imorgon släpper man den efterlängtade specialbuteljeringen "63", som är lagrad…
16 May, 2019

Lively Wines lanserar Willunga 100 Clarendon Single Vineyard 2015

Vin Lively Wines är stolta över att lansera Clarendon Single Vineyard…
16 May, 2019

St:Eriks Bryggeri i historiskt samarbete med Weihenstephan

Whisky och Bourbon Lagom till sommaren presenterar S:t Eriks bryggeri ett spektakulärt samarbete…
16 May, 2019

Apollo lanserar resor för Sveriges största målgrupp

Övrigt Sverige är ett av världens mest singeltäta länder och den…
16 May, 2019

Tips på vinresor utanför Europa

Övrigt Italien, Frankrike och Spanien är världens största producenter av vin.…
16 May, 2019

Norrlager - Nyhet i ölsortimentet hos VASA Bryggeri

Whisky och Bourbon Det norrländska VASA Bryggeri, beläget strax utanför Sundsvall, har sedan…
15 May, 2019

Tillfällig lansering - Graham's Tawny Singel Harvest 1994

Vin Tillfällig och exklusiv webblansering den 23 maj av Graham's Tawny…
15 May, 2019

Glassbaren i Bräcke blev Svensk Glassmästare 2019

Mat och Restaurang Igår 14 maj arrangerades Glass-SM där Sveriges bästa glassmästare utsågs…
15 May, 2019

Expertorgan mer än fördubblar rekommendationen av makrillfiskekvoter

Mat och Restaurang I dag presenterade expertorganet Internationella Havsforskningsrådet ICES (International Council for…
15 May, 2019

Branschnytt: Magnus Prössel ny Head Chef på Radisson Blu Malmö

Vin Den nya kökschefen på Radisson Blu Hotel Malmö är en…
15 May, 2019

Hanna Persson söker svar på svåra frågor i ny intervjuserie

Övrigt I intervjuserien Frågan låter Löfbergs programledaren Hanna Persson ställa frågorna…
15 May, 2019

Sigtuna Brygghus lanserar limiterad öl

Whisky och Bourbon Sigtuna Brygghus har funnits med sedan 2005 och är en…
15 May, 2019
Artikelarkivet